ESPERA wint FT MEAT TECHNOLOGY Award 2022

ESPERA wint FT MEAT TECHNOLOGY Award 2022

ESPERA, specialist in wegen en etiketteren, heeft tijdens de beurs IFFA de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering / Procescontrole gewonnen. Zij deed dat met haar digitale machineplatform Think4Industry Care.

Het prijswinnende, digitale platform stelt een productieteam in staat om met één klik alle machine- en productielijnparameters te overzien. Hierdoor worden vrije capaciteiten of bottlenecks van het gehele productieproces zichtbaar.

OEE verbeteren

Het platform van Espera biedt mogelijkheden om de Overall Equipment Efficiency (OEE) van een machine of van een volledige productielijn te verbeteren. Bovendien wordt met het Think4Industry Care platform ook de real-time slijtage van machineonderdelen gemeten en gevisualiseerd voor het productie- of onderhoudsteam van de fabriek. Dit helpt bij het verkrijgen van een overzicht van de levensduur van slijtageonderdelen en bij het opsporen van anomalieën.
Het vermindert onverwachte uitvaltijden. Als bijvoorbeeld een motor in een machine opwarmt tot een kritieke temperatuur, geeft het systeem een waarschuwing aan de operator of het onderhoudsteam. De waarschuwing gaat altijd vergezeld van aanbevelingen voor acties. Om dit probleem op te lossen en voortdurend een optimale werking van de machine te garanderen.
Ook de integratie van andere machines stroomopwaarts en stroomafwaarts van de lijn is volledig fabrikantonafhankelijk mogelijk via de onafhankelijke machine-interface OPC UA (Open Platform Communication Unified Architecture).


Het platform van Espera biedt mogelijkheden om de Overall Equipment Efficiency (OEE) van een machine of van een volledige productielijn te verbeteren.

Artikel delen