VMT organiseert op donderdag 28 november in de Flint in Amersfoort het Food Safety Event. Het event gaat onder meer in op hoe je opkomende potentiële voedselveiligheidsrisico’s goed op de radar krijgt en hoe ketens kunnen gaan leren van elkaars ‘witte vlekken’.
Daarnaast gaat het plenaire ochtendprogramma in op het borgen van de voedselveiligheid van een keten. ’s Middags wordt via breakout sessies dieper ingegaan op issues van de werkvloer, zoals:
nieuwe inzichten bij beheersing van Listeria monocytogenes en revisie infoblad 85,
Inzet challenge testen en Whole Genome Sequencing bij Listeria monocytogenes
Rauwe producten: de waarschuwingen versus het werkelijke gevaar
Best practices bij recalls
Workshop Onderzoeksraad voor Veiligheid: opkomende voedselveiligheidsrisico’s in het vizier
De invloed van leiderschap en cultuur op voedselveiligheid
Ontwikkelingen HACCP: ISO 22000 en codex Alimentarius
Beheersing van infectiedruk in de productieruimte
Titaniumdioxide (E171) onder vuur. Wat zijn de feiten en hoe nu verder?