Flexco Transfer Plates verhelpen problemen bij transportbandovergangen

Flexco Transfer Plates verhelpen problemen bij transportbandovergangen

Tags: nieuws

In samenwerking met Flexco lanceert Leijenaar de Segmented Transfer Plates voor distributiecentra en magazijnen. Dankzij Transfer Plates ontstaat er een veilige werkomgeving en wordt schade aan producten, transportbanden en bandconstructies beperkt, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en stilstand voorkomen. De Transfer Plates zijn volgend de leverancier in Amerika een enorm succes en maken nu hun opmars in Europa.

Transfer Plates voor distributiecentra en magazijnen

Flexco signaleerde veel problemen bij bandovergangen in onder andere distributiecentra en magazijnen. Pakketten raken kwijt, komen vast te zitten bij het overgangspunt, raken beschadigd of beschadigen bij de overgang van de transportbanden. Door beschadigde pakketten komt materiaal vrij, die op hun beurt weer ernstige schade aan de banden kunnen veroorzaken. Ook komt het helaas voor dat medewerkers gewond raken wanneer zij de vastgelopen producten met de hand proberen te verwijderen. Hierdoor zijn ARBO diensten zeer positief over het gebruik van Transfer Plates.

Om onder andere de problemen van zoekgeraakte pakketten te voorkomen en veiligheid van medewerkers te garanderen, worden in veel gevallen overgangen gedicht door het plaatsen van metalen of kunststof platen uit één geheel, die op verschillende plaatsen via bouten of schroeven gemonteerd zijn. Juist bij deze oplossing ziet men dat onder dit soort platen, kleinere pakketten, zakken, enveloppen of los materiaal vast komt te zitten, met alle gevolgen van dien.


Een overgangsplaat die aan de zijkant van de constructie wordt gemonteerd en bestaat uit verschillende kleine segmenten.

Totaaloplossing


De platen worden met een afstandsdikte van slechts één visitekaartje op de band gemonteerd, wat een soepele overgang van materiaal bevordert.

Om al deze problemen met één product op te lossen heeft de R&D van Flexco een compleet nieuwe totaaloplossing bedacht. Een overgangsplaat die aan de zijkant van de constructie wordt gemonteerd en bestaat uit verschillende kleine segmenten. De platen worden met een afstandsdikte van slechts één visitekaartje op de band gemonteerd, wat een soepele overgang van materiaal bevordert. Komt materiaal alsnog tussen de transportband en de Transfer Plate, wordt het segment eruit gedrukt. Het losgekomen element kan eenvoudig teruggezet of vervangen worden. Waardoor onderhoudstijd en stilstand tot een minimum worden beperkt.

Praktijkvoorbeeld Segmented Transfer Plates

De Transfer Plates maken, zoals gezegd na meerdere succesverhalen in de VS, nu hun opmars in Europa met als één van de mooiste praktijkvoorbeelden, het plaatsen van slechts vier Transfer Plates op wat de klant hun “hoog risico overgangen” noemde. Op deze overgangen ervaarde het fulfilmentcentrum dagelijks problemen. Pakketschade, productverliezen en ongeplande stilstand was dagelijkse kost met gemiddeld 45 minuten aan servicetijd per dag. Met een geschatte kostprijs van €10.000 per minuut kostte dit de organisatie per overgang dagelijks €450.000. Na het horen van succesverhalen van Transfer Plates bij hun fulfilmentcentrums in de VS werd contact gelegd met een lokale Flexco vertegenwoordiger en werden op alle vier de overgangen de nieuwe oplossingen geïnstalleerd, met als resultaat het besparen van €1,8 miljoen potentiële dagelijkse stilstand kosten.

In samenwerking met Flexco Europe heeft Leijenaar op de Nederlandse en de Duitse markt inmiddels een aantal interessante projecten met mooie resultaten mogen opleveren. Volgens Leijenaar zijn de Transfer Plates een product dat een typisch probleem oplost, waar vaak bij de designfase niet aan gedacht wordt, maar later enorme gevolgen en kosten met zich mee kan brengen. Met dit nieuwe product brengt Flexco iets op de markt wat met een relatief lage investering, hoge kosten kan besparen en de operatie constant houdt.


Artikel delen