Fortaleza Capital adviseur bij strategische samenwerking Inmaco Solutions

Fortaleza Capital adviseur bij strategische samenwerking Inmaco Solutions

Fortaleza Capital is opgetreden als exclusieve corporate finance adviseur van de aandeelhouders van Inmaco Solutions bij het aangaan van een strategische samenwerking met investeerder Intersaction.

Inmaco Solutions (Inmaco), opgericht in de jaren dertig, ontwikkelt, produceert en levert verpakkingsmachines voor de productie van duurzame karton- en gegoten pulpverpakkingsproducten. Het bedrijf is vooral bekend om zijn kartonnen dekselmachines. Deze worden steeds vaker gebruikt voor voedingingsmiddelenverpakkingen voor de consument, zoals onder andere ijs, boter, hartige en zoete snacks.

Inmaco Solutions

Sinds 2017 heeft een nieuw managementteam onder leiding van Marthijn Broeils de groei versneld en r&d-initiatieven gericht op technologieën met een hoog potentieel. Het bedrijf is tegenwoordig actief op het gebied van papier- en gegoten vezeltechnologie.


Overname Inmaco door investeerder Intersaction

Marthijn Broeils: ‘Samen met Intersaction willen we de doorlooptijden verkorten door de productiecapaciteit uit te breiden en de klantenservice te verbeteren. We zullen ook aanzienlijk blijven investeren in O&O en verdere overnames overwegen om het productaanbod uit te breiden.’

Joost Becker, Partner bij het investeringsbedrijf: ‘Zowel de karton- als pulpverpakkingsmarkten zullen naar verwachting de komende jaren aanzienlijk groeien door het vergroten van het bewustzijn van de consument over de milieu-impact van plastic verpakkingen en wetgevingsinitiatieven om het gebruik van kunststoffen te verminderen. Met alle grote eigenaren van consumentenmerken die streven naar 100% recyclebare en/of bio-afbreekbare verpakkingen tegen 2030, vindt een belangrijke verschuiving plaats naar papier- en pulpverpakkingen in voedingsproducten voor de consument. Inmaco is goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren door zijn eigen ontwikkelde betrouwbare en goed presterende machines en zijn bewezen staat van dienst bij toonaangevende klanten.’

Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk advieskantoor voor corporate finance gericht op drie sectoren: Packaging & Paper/Board; Recycling, afvalbeheer en energie; en Services, Media & Technology.

Artikel delen