‘Glas verschuift van fris naar food’

‘Glas verschuift van fris naar food’

Door het  tijdelijk afsluiten van de horeca merkt glasproducent Ardagh dat er momenteel een afname te zien in de vraag naar bier- en frisdrankflessen. De vraag naar conservenglas tijdens de coronacrisis trekt juist aan, vertelt account manager Dimitri Kardamanidis. ‘Er is onder andere meer vraag naar glazen poten voor sauzen, mayonaise en geconserveerde groente. Onze productiecapaciteit verschuift.’

Ardagh Dongen kan goed inspelen op deze verschuivingen al zorgt het wel voor ad hoc wisselingen in de productie. Planningen moeten worden aangepast, maar die flexibiliteit moet je tegenwoordig kunnen bieden, vertelt Kardamanidis. Momenteel kunnen we deze wisselingen goed aan. Onze medewerkers gaan ervoor. De account manager merkt wel dat er meer retourflessen worden besteld. ‘Het kan zijn dat de brouwers hun biervoorraden voor de zomer willen opmaken vanwege de houdbaarheid van het bier.’
De verschuiving van fris naar food vergt voor Ardagh de nodige ad hoc wisselingen in de productie. ‘We hebben de lange termijn planning moeten aanpassen’, vertelt Kardamanidis. ‘Dat lukt allemaal, als we maar geen zieken krijgen. Dan kan het lastiger worden.’

Maatregelen

Ardagh heeft meteen actie ondernomen en de maatregelen welke volgens het RIVM gelden ingevoerd. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende maatregelen genomen om er voor te zorgen dat onze medewerkers veilig en op afstand van elkaar hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. We willen ervoor zorgen, zeker in deze tijd, dat onze medewerkers met een goed gevoel naar hun werk komen, zodat we door kunnen blijven produceren wat zeker van belang is aangezien we onderdeel zijn van de voedselketen. We mogen met trots zeggen dat het tot op heden goed verloopt, trots op onze medewerkers.’

 Grondstoffen

De grondstofaanvoer is bij de glasfabriek nog geen probleem. Het bedrijf koopt haar zand, soda en glasscherven lokaal in. ‘Misschien dat we op de lange termijn problemen kunnen krijgen met machineonderdelen, maar ook die hebben we nog voldoende op voorraad.’
‘We merken soms dat de export van onze producten wat hinder ondervindt. Chauffeurs moeten in Duitsland temperatuur laten opmeten en invullen waar ze zijn geweest. Één van onze chauffeurs zei eerlijk dat hij in Italië was geweest en die kon direct het terrein af.’

www.ardaghgroup.com

 

 

Tags: 
Artikel delen