Gouden Noot voor ‘onzichtbare’ innovatie

Gouden Noot voor ‘onzichtbare’ innovatie

Gisteravond werden de winnaars van de Bronzen, Zilveren en Gouden Noot bekend gemaakt via een door het NVC goed verzorgde live stream vanuit A’dam Tower in Amsterdam. Francesca Vanthielen verzorgde de geheel Engelstalige awards ceremony zeer professioneel.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De genomineerden waren deels in de zaal aanwezig en deels via een online verbinding.

Filigrade wint Gouden Noot

De massief Gouden Noot ging naar Filigrade, de onzichtbare code op kunststof verpakkingsmateriaal. Deze vorm van digital coding zal de afvalindustrie enorm helpen om steeds verfijnder te kunnen scheiden en restfractie te minimaliseren.

Gouden Noot Filigrade

O-I Expressions wint Zilver

Expressions is een personalisatieservice van O-I die het mogelijk maakt om patronen met 3D-effect te printen op glas. Een innovatieve service die volgens de glasfabrikant speciaal ontwikkeld is voor designbureaus, verpakkingsprofessionals en drank- en voedingsmarketeers die hun product willen laten opvallen.

Brons voor CueSee Ringe

De CueSee Ringe is een nieuw ampulontwerp. De geometrie van de bodem van de ampul is opnieuw ontworpen in combinatie met een emaille bedrukte ring (om het glas te verzwakken) voor het gecontroleerd breken van de ampul. Glassplinters worden uitgefilterd met een zeer innovatief polyester geweven materiaal dat met ultrasoon lassen is bevestigd. Om de ampul zonder breuk en lekkage veilig in de houder te houden, wordt een TPE-seal in de houder gecombineerd die als één stuk wordt geproduceerd met twee-componenten-spuitgieten.

Gouden Noot CueSee Ringe

www.nvc.nl

Artikel delen