Green washing of Green business?

Green washing of Green business?

Het verduurzamen van de verpakkingsketen is een belangrijk thema en drijfveer binnen de verpakkingsbranche. Tijdens de Empack in Utrecht organiseren Easyfairs en PEFC een conferentie met de titel Green washing of Green business?. Green business is natuurlijk het doel, want Green washing is not done.

Verschillende sprekers van bedrijven als Asian Pulp and Paper, Bio Futura, Metsä Board, Remmert Dekker en het informatiepunt Papierenkarton.nl vertellen over de duurzame waardes en visies van het bedrijf en welke innovatieve stappen vervolgens gedaan zijn van ontwerp, de hernieuwbare en recyclebare grondstof tot en met het eindproduct: de verpakking in de schap. Het is namelijk duidelijk: er moet gewoonweg effectiever en slimmer worden omgegaan met de schaarse grondstoffen. Hout en dus ook papier en karton zijn bij uitstek de materialen om in te zetten voor verpakkingen. Deze grondstof is hernieuwbaar wanneer het uit een PEFC-gecertificeerd bos komt. Daardoor kunnen de toekomstige generaties gebruik blijven maken van deze grondstof. Is het trouwens bekend dat hout en ook papieren- en kartonnen verpakkingen een netto CO2 emissie hebben die lager is dan welk ander materiaal?

De conferentie op woensdagmiddag 11 april van 13.00 – 15.00 uur en wordt geleid door dagvoorzitter en verpakkingsexpert Siem Haffmans van Partners for Innovation.

www.easyfairs.com/nl/empack-utrecht-2018/empack-utrecht-2018/programma/materialen/

Artikel delen