Samenwerking Guerlain met plastic kunstenaar

Samenwerking Guerlain met plastic kunstenaar

Het Franse parfumeriehuis Guerlain heeft zich gewend tot kunstenaar William Amor en vakvrouw Anne Brun voor het decoreren van de flessen van twee limited edition parfums. De lancering staat gepland voor dit najaar.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Guerlain zet voor Mon Guerlain Bloom van Rose Edition Prestige de focus op duurzaamheid door samen te werken met William Amor, een in Parijs gevestigde kunstenaar gespecialiseerd in kunststof upcycling. Amor creëerde een op maat gemaakte decoratie van bloemen en bladeren op een wijnstok. De bloemdecoratie is gemaakt van geregenereerd materiaal, gevlochten klimplant sarsaparilla en bladeren. De bloemen zijn gemaakt van plastic zakken verzameld aan de kust en in de natuur.

Frans parfumhuis Guerlain schakelt kunstenaars in voor parfumflacons

Parfum Guerlain viert 100 jaar

In oktober lanceert het parfumhuis de 100ste verjaardagseditie van Eau de Fleurs de Cedrat in de iconische bijenfles. De fles is voorzien van een decoratief ornament gecreëerd door Anne Brun, een specialist in planten voorzien van bladgoud.

Frans parfumhuis Guerlain schakelt kunstenaars in voor parfumflacons

Voor het jubileum-project koos Brun voor palladium, een hoogglans metaal dat lijkt op platina, voor het profileren van het merk. De kunstenaar selecteerde planten afkomstig uit de Franse Rivièra. Deze werden gedroogd, met de hand geschilderd met palladiumblad en vervolgens gelakt. De buitenkant van de parfumfles is met de hand geschilderd met vloeibare palladium en voorzien van een geëmbosseerd, diepgetrokken etiket. Om de hals is door de Dames de Table van het parfumhuis een zilveren draad gewikkeld, net als de decoratieve accessoire op de fles. De Dames de Table beoefenen het ambacht van het handmatig afsluiten van de parfumflacons.

(Bron: Formes de Luxe)

Artikel delen