Hanwha Cobots voor productie- en verpakkingslijnen

Hanwha Cobots voor productie- en verpakkingslijnen

Oók in de voedingsmiddelenindustrie vinden Hanwha cobots hun weg naar de productie- en verpakkingslijnen, laat Dymato Automation zien op de Food Technology beurs in Den Bosch op 1 en 2 december.

Dit is een artikel van onze partner Dymato.

Waarom zijn cobots zo populair?

Steeds meer bedrijven en sectoren zetten collaboratieve robots in voor zeer uiteenlopende repeterende taken. Deze vorm van automatisering is voor velen een laagdrempelige, kosteneffectieve oplossing omdat de cobot weinig plaats inneemt, snel en eenvoudig geprogrammeerd en bediend kan worden, flexibel inzetbaar is 24/7 en met de juiste aanpak veilig is voor medewerkers.

Opvang van piekmomenten

Piekmomenten kunnen vaak lastig opgevangen worden met het beschikbare personeel. Hierdoor worden productielijnen niet optimaal benut. Omdat cobots eenvoudig en snel omstelbaar zijn naar een ander product of andere lijn kunnen repeterende taken eenvoudig opgevangen worden wat zorgt voor procesoptimalisatie en een hogere productiviteit.Cobot helpt bij repeterende taken

Ook in de voedingsmiddelensector zien we een trend van grotere productvariatie en kleinere productieaantallen waarbij een hoge kwaliteit en korte levertermijn nog steeds gewaarborgd moeten blijven. De cobot biedt bedrijven een laagdrempelige automatiseringsoplossing voor deze markvraag en bovendien worden werknemersontlast van repeterende, vaak monotone, fysiek belastende werkzaamheden. Denk aan taken als palletiseren, verpakken, stapelen, product handling, pick & place, zoals het beladen van transportbanden, assembleren of sorteren van producten, schoonmaken, ontsmetten en duurtesten. De HCR-5(A)cobot beschikt over cleanroomklasse ISO2 en is daarmee geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Zonder hekwerk veilig samenwerken met werknemers

Qua veiligheid blijft de Hanwha cobot één van de meest veilige cobots. Ze voldoen standaard aan het hoogste veiligheidsniveau. Bij de HCR-A serie voegt Hanwha daar nog Robot Visual Safety aan toe. Een camera scant de omgeving en zodra iemand te dichtbij komt, vertraagt de cobot of stopt de beweging helemaal.

Mobiel en flexibel cobot palletiseren

Onze partner De Jong Engineering heeft gekozen voor Hanwha bij de ontwikkeling van hun cobot palletiser. De mobiele opstelling kan overal worden neergezet of aan een docking station worden gekoppeld. De palletiser kan verschillende formaten dozen of producten handelen en meerdere stapelpatronen realiseren.

Zonder voorprogrammeren producten oppakken en sorteren met de Hanwha cobot

Om de cobot nog flexibeler te maken, heeft Hanwha het Robot AI Vision systeem ontwikkeld. Een 3D camera scant de producten die willekeurig gepositioneerd worden aangevoerd. Algoritmen, die leren dankzij de kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence), herkennen de productvorm in het beeld en positioneren de cobotgripper om het product veilig te grijpen.Bezoek Dymato op de Food Technology in Den Bosch!

Graag verwelkomen zij je op de stand 3.61 om je kennis te laten maken met de Hanwha cobots en het team. De koffie staat klaar!

Meer info

Artikel delen