Advertorial

Het beste resultaat met het juiste printlint

Het beste resultaat met het juiste printlint

Printlint is nodig om met een thermal transfer desktop printer, printengine of folieprinter een afdruk te kunnen maken. Dat kan gaan om het printen van productinformatie op een etiket ofwel het rechtstreeks printen op verpakkingsfolies. De afstemming tussen een machine en het lint bepaalt de kwaliteit van de printafdruk. Vandaar dat bij De Koningh Coding & Labeling de printlinten in combinatie met de systemen uitvoerig zijn getest. Daarmee wordt een perfecte afdruk op het etiket of folie gegarandeerd.

[[ADVERTORIAL]]

Welke soorten printlint zijn er?

Printlinten zijn er in vele soorten, kleuren, maten en kwaliteiten. Het kan soms best lastig zijn om het beste lint voor een specifieke toepassing te kiezen. In basis zijn er drie soorten printlint; wax, wax/resin en resin. Wax printlint wordt vooral gebruikt bij papieren etiketten. Terwijl de combinatie wax/resin geschikt is voor papier of kunststof etiketten en vele soorten folie. De laatste variant resin printlint is zelfs krasvast bij contact met water of chemische vloeistof en blootstelling aan extreme kou of hitte. Onder deze drie hoofdcategorieën vallen vervolgens verschillende kwaliteitssoorten met elk hun eigen voordeel. Dat is echter zo specifiek en hangt van meerdere factoren af dat een specialist het beste kan beoordelen welk lint voor welk product en productieproces geschikt is.

Wat is het voordeel van printlint?

De keuze voor een thermal transfer machine met printlint heeft voordelen op meerdere vlakken. Allereerst kunnen op hoge snelheid hele strakke printafdrukken gerealiseerd worden. Hierbij kan zelfs gevarieerd worden in lage en hoge resolutie afhankelijk van de gewenste levensduur van de geprinte informatie. Daarnaast is de print goed beschermd tegen vegen en indien nodig zelfs krassen. Zodoende blijft de geprinte informatie in alle situaties goed leesbaar. Ook zijn er machines beschikbaar met een ‘ribbon save’ optie om meer prints uit de printrol te krijgen. Dat maakt printlint een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor veel industriële toepassingen.

www.dekoningh.nl

 

 

Artikel delen