IKEA stopt met plastic verpakkingsmateriaal

IKEA stopt met plastic verpakkingsmateriaal

Tags: nieuws

IKEA gaat vanaf 2028 volledig stoppen met het gebruik van plastic in consumentenverpakkingen. De beëindiging wordt de komende jaren in fases doorgevoerd, beginnend bij de nieuwe producten die IKEA vanaf 2025 verkoopt. Vanaf 2028 zijn alle consumentenverpakkingen volledig plasticvrij.

De Zweedse meubelwinkel zet zich in om plasticgebruik en vervuiling tegen te gaan en wil de industrie motiveren om oplossingen te bedenken op het gebied van hernieuwbaar en gerecycled verpakkingsmateriaal. IKEA wil in 2030 klimaatpositief en circulair te zijn.

Inventiviteit

‘Inventiviteit maakt deel uit van het IKEA erfgoed en verpakkingen zijn daarop geen uitzondering. Het verwijderen van plastic verpakkingen zal de komende jaren ongetwijfeld een uitdagende taak zijn. Met deze beweging hopen we innovatie op het gebied van verpakkingen te stimuleren en een positieve impact te hebben op de gehele industrie’, zegt Maja Kjellberg, Packaging Development Leader bij IKEA Of Sweden.

Focus op papier

Productverpakkingen zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel van IKEA en cruciaal in het betaalbaar, duurzaam en veilig aanbieden van de producten. Momenteel bestaat tien procent van al het verpakkingsmateriaal dat IKEA jaarlijks gebruikt uit plastic. Het bedrijf zet de overgang naar het gebruik van enkel hernieuwbare of gerecyclede materialen de komende jaren stevig door, waarbij de focus ligt op het gebruik van papier.

Innovatieve oplossingen

Het bedrijf geeft aan dat verpakkingen van bioplastic of gerecycled plastic mogelijk wel blijven bestaan binnen het voedselassortiment van IKEA in verband met kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

Bron: IKEA

Artikel delen