Insigne ingelijfd bij HPI Group

Insigne ingelijfd bij HPI Group

Paul Harkema heeft met de HPI Group opnieuw een bedrijf overgenomen in de kunststofsector. Spuitgietbedrijf Insigne in Bleskensgraaf valt voortaan onder de uit verschillende mkb bedrijven bestaande groep die actief is in kunststof producten en verpakkingen.


HPI Group: Insigne productiehal.
Insigne productiehal.

Met de Insigne-overname voegt HPI Group onder andere nieuwe cleanroom productieprocessen toe aan haar assortiment voor de productie van kunststoffen, die geschikt zijn voor de voedingsindustrie en de medische wereld. De recente transactie maakt onderdeel uit van een strategische buy-and-buildstrategie voor de groep onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames. Managing director Willem de Koning blijft tot eind 2022 als directeur bij de onderneming betrokken.

Acquisitie nummer 4

Voor de HPI Group is het de vierde transactie van 2021. Het begon in januari met de aankoop van Geku Plastik. Hiermee kreeg de HPI Group toegang tot de Duitse markt. Daarnaast werd Kunststofplus eerder dit jaar overgenomen en werd de oud-eigenaar en tevens minderheidsaandeelhouder van Packpower uitgekocht door het Woerdense bedrijf.


HPI Group bestaat uit diverse mkb bedrijven die actief zijn in kunststof producten en verpakkingen.
HPI Group bestaat uit diverse mkb bedrijven die actief zijn in kunststof producten en verpakkingen.

Voorgaande jaren nam de groep ook al belangen in Bema Kunststoffen, BEMA BA, CKV Plastics, PET Innovators en Metron. Met de gedane investeringen is de groep naar eigen zeggen actief in de volledige breedte van de kunststofverwerkende industrie voor chemie, voeding, medisch, automotive en technisch spuitgietwerk.

Management team HPI Group


HPI Group: Van links naar rechts: Paul Harkema en Willem de Koning.
Van links naar rechts: Paul Harkema en Willem de Koning.

Het management team van de HPI Group bestaat uit Paul Harkema (CEO), Hans Lubbers (COO) en Rene van de Pot (CFO).

Artikel delen