Advertorial

KHS lanceert duurzaam blikverpakkingssysteem

KHS lanceert duurzaam blikverpakkingssysteem

De KHS Group heeft nog een milieuvriendelijk systeem aan haar portfolio toegevoegd. Met de beproefde Innopack Kisters traypackers maakt de systeemleverancier het nu mogelijk om voedingsmiddelen en drank in blik te verpakken in papier. De nieuwe technologie – ontwikkeld in samenwerking met een internationale drankenproducent – biedt een alternatief voor krimpfolie of wikkeldozen.

[[ADVERTORIAL]]

Voor het verpakken van blikjes in papier in plaats van folie zijn slechts een paar aanpassingen nodig aan de Innopack Kisters traypacker, een machine die goed is ingeburgerd op de markt. Hierdoor kunnen drankenproducenten de traypackers die al in bedrijf zijn in hun fabrieken, laten omzetten door simpelweg bepaalde modules aan te passen, waardoor een volledige nieuwe investering overbodig is.

De KHS Group heeft met zijn Innopack Kisters traypackers nog een milieuvriendelijk systeem aan haar portfolio toegevoegd.

KHS: minder verpakkingsmateriaal

Het verpakken van blikjes in papier heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen, meent Karl-Heinz Klumpe, productmanager verpakkingen bij KHS. ‘Aan de ene kant is papier vriendelijker voor het milieu dan folie, bijvoorbeeld met betrekking tot oceaanvervuiling. Papier wordt na enkele weken biologisch afgebroken in het milieu.’

Anderzijds worden er minder verpakkingsmaterialen gebruikt. In plaats van een stevige wrap-around karton of folieverpakkingen op trays, is voor het verpakken van blikjes in dunner papier alleen een platte, stabiele pad van golfkarton nodig als basis - met identieke resultaten betreffende stabiliteit. De kosten worden eveneens verlaagd door de nieuwe papierverpakking: maximaal 15% vergeleken met een wrap-around karton. Ook de overheadkosten worden aanzienlijk verminderd door het lage energieverbruik van ongeveer 14 kWh per uur bij 80 cycli per minuut. Klumpe ziet enorm veel potentie voor de nieuwe KHS-technologie. ‘Met onze papieren verpakking kunnen we helpen de hoeveelheid plastic afval die wordt geproduceerd, aanzienlijk te verminderen.’

Voor meer informatie ga naar: www.khs.com/en/

Over de KHS Group

De KHS Group is een van de toonaangevende fabrikanten van vul- en verpakkingssystemen voor de dranken- en vloeibare voedingsmiddelenindustrie. De KHS-groep omvat de volgende ondernemingen: KHS, KHS Corpoplast en talrijke dochterondernemingen buiten Duitsland, gevestigd in Ahmedabad (India), Sarasota en Waukesha (VS), Zinacantepec (Mexico), São Paulo (Brazilië) en Suzhou (China).

KHS produceert moderne vul- en verpakkingssystemen voor bereik met hoge capaciteit op haar hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, en in haar fabrieken in Bad Kreuznach, Kleve, Worms en Hamburg, waar de PET-expertise van de groep wordt gebundeld. De KHS Group is een volledige dochteronderneming van de op SDAX genoteerde Salzgitter corporation. In 2019 realiseerden de KHS Group en haar 5.149 medewerkers een omzet van circa € 1.260 miljard.

Artikel delen