KHS machine verwerkt blikkendragers van karton

KHS machine verwerkt blikkendragers van karton

Tags: nieuws

De nieuwe Innopack Kisters CNP (Carton Nature Packer) van de KHS groep verwerkt blikkendragers van karton met een capaciteit van maximaal 108.000 blikken per uur.

Modulair systeem

De machine is ontworpen als een modulair systeem dat naar behoefte individueel kan worden uitgebreid. Het is onder andere mogelijk om over te stappen op ander kartonmateriaal of de verpakkingsgrootte variabel te wijzigen. Hiermee biedt KHS haar klanten een flexibele en slimme oplossing om optimaal in te spelen op snel veranderende consumentenwensen. Met de Innopack Kisters CNP krijgen bottelaars bovendien een nieuw alternatief voor wegwerpplastic.


De Innopack Kisters CNP

Geproduceerd door Smurfit Kappa

Voor de duurzame verpakkingsoplossing heeft KHS een sterke partner gezocht: De blikkendragers, die zowel in een gesloten (‘TopClip’) als in een open (‘GreenClip’) variant verkrijgbaar zijn, worden geproduceerd door Smurfit Kappa, een van de grootste kartonagefabrikanten ter wereld. Tijdens de zeer nauwe samenwerking was het voor KHS belangrijk om een oplossing te vinden voor de open clipvariant, ongeacht de planofabrikant, om haar klanten maximale flexibiliteit en vrijheid te bieden bij het kiezen van hun leveranciers voor het verpakkingsmateriaal. Ook voor de verwerking kan een groot aantal opties vrij worden gekozen. Zo kan de nieuwe kartonoplossing zowel voor standaard- als slanke formaten in de volumes 250 tot 580 milliliter worden gebruikt.Circulaire economie

Het alternatief voor klassieke plastic folies of plastic ringen verwerkt ook verschillende verpakkingsgroottes met vier, zes of acht blikken. Lijm wordt bij de verwerking niet gebruikt, het pakket krijgt zijn stabiliteit door stansen en vouwen. Het karton voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid. Het is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is volledig recycleerbaar en biologisch afbreekbaar. Hiermee werkt de KHS groep opnieuw aan haar doelstelling om materiaalkringlopen te sluiten ten behoeve van een circulaire economie.

Daarnaast overtuigt de verpakker door een zeer laag energieverbruik. Hoewel de Innopack Kisters CNP een nieuwe ontwikkeling van KHS is, bouwt de machine voort op bewezen technologie. Om de machine optimaal af te stemmen op de individuele eisen, biedt KHS klanten en geïnteresseerden een uitgebreide adviesservice van planning en configuratie tot implementatie van het systeem.

Artikel delen