Leffe Blond speciaalbier in krat

Leffe Blond speciaalbier in krat

Tags: nieuws

Leffe Blond is het eerste speciaalbier dat in krat verkrijgbaar is. Het Belgische abdijbier lanceert daarbij deze week een eigen hervulbare statiegeldfles. Leffe verwacht dat de vraag naar speciaalbier in een duurzame verpakking blijft stijgen.

Inmiddels is zo’n 15% van al het gedronken bier in Nederland speciaalbier. Met de lancering van een eigen hervulbare fles in krat wil Leffe inspelen op de trend van thuis bewust genieten van bier. Vanaf deze week is het krat verkrijgbaar in de diverse Nederlandse supermarkten.

Krat in Leffe-kleur


Leffe Blond speciaalbier verkrijgbaar in krat.

Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: ‘Wij zijn bijzonder trots om de categorie speciaalbier verder te ontwikkelen met de lancering van het allereerste speciaalbier in krat, dat breed verkrijgbaar is. Al jaren zien we dat de vraag naar speciaalbier stijgt en deze trend heeft zich in 2020 versnelt. Daarom kiezen we er ook voor om een eigen hervulbare statiegeldfles van 25 cl aan te bieden, die past bij de merktuitstraling van Leffe, waarin kwaliteit en de gastvrijheid van de abdij altijd centraal staat. Het krat heeft de herkenbare en stijlvolle kleur van Leffe en valt direct op in het supermarktschap’.


Leffe Blond hervulbare fles.

‘Met onze keuze voor een eigen krat en hervulbare fles maken we bovendien werk van onze duurzaamheidsambities. Zo is een van onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 dat we 100% circulaire verpakkingen willen realiseren, met zoveel mogelijk gebruik van hervulbare verpakkingen. Met de lange termijn investering in een eigen hervulbare fles en krat zetten we de volgende stap op deze agenda’, aldus Kessels.

Artikel delen