Leuze neemt nieuwe DC in gebruik

Leuze neemt nieuwe DC in gebruik

Leuze electronic in Unterlenningen, Duitsland, heeft na een jaar bouwen een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw ligt vlakbij het hoofdkantoor in Owen/Teck.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het gerealiseerde distributiecentrum is 4.000 vierkante meter groot in de eerste uitbreidingsfase en omvat momenteel 40.000 containerplaatsen. De benodigde ruimte is al gereserveerd voor een uitbreiding naar het noorden en het bedrijf is begonnen met het uitwerken van een masterplan voor de verdere ontwikkeling.

Nieuwe distributiecentrum Leuze electronic operationeel

Showroom voor Leuze-sensoren

‘Als sensorexpert was het voor ons vanzelfsprekend om onze eigen sensoren te gebruiken voor de goederenstromen in ons Leuze distributiecentrum, niet in de laatste plaats omdat intralogistiek voor ons een van onze kerncompetenties en een belangrijke bedrijfstak is’, legt Ibrahim Zuva, directeur logistiek, uit. ‘Natuurlijk gebruikt ons nieuwe distributiecentrum een grote verscheidenheid aan eigen sensoren voor veel verschillende taken - het is een ware showroom voor de buitengewone intralogistieke expertise van Leuze’, vervolgt Zuva.

Duurzaamheid en milieubescherming

"Voor ons stond het vast, dat bij de nieuwbouw rekening moest worden gehouden met de bescherming van het milieu en de duurzaamheid", aldus Zuva.

‘Op basis van ons streven om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, hebben we voor het nieuwe distributiecentrum een uniek energieconcept ontwikkeld dat voldoet aan de KfW55-norm. Naast de LED-verlichting omvat dit ook een fotovoltaïsche installatie die tot 220 KWP kan produceren’, legt ceo Ulrich Balbach uit. ‘Zo kunnen we in de zomermaanden in de volledige energiebehoefte voorzien. Voor de extra benodigde externe energie worden alleen grondstofbesparende primaire en secundaire materialen gebruikt en wordt gecertificeerde 100% groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen verkregen.’

Artikel delen