LinkedIn Nieuwsronde week 44

LinkedIn Nieuwsronde week 44

LinkedIn is een bron van nieuws dat rechtstreeks van professionals en bedrijven komt. VerpakkingsManagement selecteert interessante bijdragen met een rechtstreekse link. Een LinkedIn Nieuwsronde van voedselverspilling tot recycle check.

De webshop van Eshuis is een succes en marketeer Marije Hulzebosch post dan ook een berichtover die snelle groei. ‘Leuk terugkomen zo van de vakantie: een artikel over de snelle groei van onze webshop. Trots dat ik samen met mijn team en onze partners zoveel klanten blij heb mogen maken met deze oplossing! Een gebruiksvriendelijk bestelsysteem voor hoogwaardige kwaliteit etiketten op maat. Benieuwd wat we hebben gedaan en wat wij nog gaan doen? Lees dan vooral het artikel.


LinkedIn Nieuwsronde
Marketeer Marije Hulzebosch van Eshuis

Klimaatweek

‘Wist je dat het tegengaan van voedselverspilling de nummer 1 oplossing is om opwarming van de aarde tot 2˚C te beperken? Circa 1/3 van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, belandt uiteindelijk niet op ons bord. De transitie naar een duurzamer, verspillingsvrij voedselsysteem is broodnodig voor een beter klimaat en meer biodiversiteit’, schrijft Toine Timmermans.
Meer over de Klimaatweek.
Illustratie infographic door Lisa Winters


LinkedIn Nieuwsronde

NVC conferentie

‘Packaging automation and robotisation in the year 2080’ is een van de vijf belangrijkste onderwerpen die aan bod komen in de komende NVC Conference Packaging in the Year 2080 (live hybrid dus overal toegankelijk en gratis toegang op donderdag 25 november 2021 van 15-17 uur).

‘Aarzel niet om deel te nemen aan het debat en deel de visie met Corné Huijben en alle andere geïnteresseerde professionals wereldwijd door u hieronder te registreren of contact op te nemen met info@nvc.nl of telefoon +31-(0)182-512411’, post het NVC op LinkedIn.Recycle Check

Sinds oktober 2021 mogen papier- en kartonverpakkingen die aan één kant van een kunststof laag zijn voorzien, worden afgedankt bij het oud papier.

Dit was bij het KIDV de aanleiding om een update uit te brengen van de Recyclecheck voor Papier en Karton Verpakkingen. Download hem hier: https://bit.ly/3bBeZvI

De Recyclecheck bestaat uit een beslisboom met vragen en achtergrondinformatie, aan de hand waarvan u kunt bepalen of uw verpakking goed recyclebaar is.Afvalfonds Verpakkingen Awards

Denk je weleens: dit is de meest innovatieve toepassing van recyclaat in verpakkingen? Of: dit is de best recyclebare verpakking, of de beste herbruikbare verpakking? Schrijf je dan nu in voor de verkiezing van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. In de lente van 2022 reikt St. Afvalfonds Verpakkingen samen met zijn uitvoeringsorganisaties Nederland Schoon, Nedvang - Nederland van Afval naar Grondstof en het KIDV zowel Awards uit voor duurzame verpakkingen als voor goede inzameling, het voorkomen van zwerfafval en voor innovatie in sortering en recycling. Hiermee zetten we vele mooie initiatieven in het zonnetje en stimuleren we de samenwerking tussen bedrijfsleven, gemeenten, sorteerders en recyclers om de verpakkingsketen te sluiten.


Artikel delen