LinkedIn Nieuwsronde week 48

LinkedIn Nieuwsronde week 48

LinkedIn is een bron van nieuws dat rechtstreeks van professionals en bedrijven komt. VerpakkingsManagement selecteert interessante bijdragen met een rechtstreekse link. Een LinkedIn Nieuwsronde van kunststofrecycling tot de recyclecheck papier- en kartonverpakkingen.


LinkedIn nieuwsronde
Smarties: van plastic naar papier

Innovatieve Smarties

De overstap van Smarties van plastic naar papier is erkend als 'Innovatie van het jaar' tijdens de UK Packaging Awards 2021! De jury omschreef de uitrol van onze innovatie als een "uitstekende uitvoering en een fantastische oplossing om plastic te verwijderen".

Smarties was het eerste wereldwijde zoetwarenmerk dat overschakelde op volledig recyclebare papieren verpakkingen en hielp elk jaar ongeveer 250 miljoen plastic verpakkingen te verwijderen die wereldwijd werden verkocht. Deze nieuwe onderscheiding volgt op de triomf van het merk in packaging Europe's Sustainability Awards, waar het de 'Recyclable Packaging' won.

Felicitaties aan onze R&D-collega's in York en Lausanne, die pionierden en nieuwe materialen testten om dit project te ondersteunen, in nauwe samenwerking met nestlé's zoetwarenbedrijf en onze fabrieken om de uitrol te stimuleren! Het volledige verhaal.

Lees meer over de reis van de Smarties naar volledig papieren verpakkingen.


LinkedIn Nieuwsronde
Innovaties bij recycling van plastic

Plastic recycling

‘Goed om te zien dat er innovaties plaatsvinden op het gebied van plastic recycling’, schrijft Hester Klein Lankhorst op LinkedIn. ‘Promovendus Rik Dellaert bedacht een manier om plastic makkelijker te scheiden. Door onderzoek en hard werk zetten we samen stappen in de goede richting.


LinkedIn Nieuwsronde
Brum in de Fonk top 100

Brum scoort

Yes! Wij kunnen weer thuis komen met ons rapport uit het Fonk klanttevredenheidsonderzoek. Met de mooie cijfers die we gekregen hebben behoren we weer tot de Fonk top 100 bureau's met meest tevreden klanten! Trots op het Brum team en onze opdrachtgevers, bedankt FONK MagazineRecycle check papier en karton

Eerder dit jaar publiceerde het KIDV de Recyclecheck Glazen Verpakkingen en onlangs verscheen een update van de Recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen. Van deze publicaties is nu ook de Engelstalige versie beschikbaar.


Beauty duurzamer volgens Ipack-Ima

Ipack-ima

De beauty wordt groener en groener, zowel buiten als binnen, meldt het team van de Italiaanse vakbeurs Ipack-Ima. Op het niveau van primaire en secundaire verpakkingen is de trend die van duurzaamheid, in al zijn facetten: van het verminderen van milieu- en energie-impact tot productinnovatie, vaak gemaakt met post-consumer gerecyclede materialen.

Meer informatie

Artikel delen