LinkedIn Nieuwsronde week 5

LinkedIn Nieuwsronde week 5

LinkedIn is een bron van nieuws dat rechtstreeks van professionals en bedrijven komt. VerpakkingsManagement selecteert interessante bijdragen met een rechtstreekse link. Van lucht verpakken tot de impact van retouren.

Een interessante bijdrage van Pieter van der Linden deze week

‘Is minder lucht in je Online bestelde pakketje ook automatisch duurzamer ? Dat is nog maar de vraag ………

Afgelopen week werd er een pakketje thuis bezorgd vanuit een van de grotere platforms. Dit pakketje was ingepakt op een automatische inpakmachine. Deze machines zorgen ervoor dat het aandeel lucht in een pakketje zo minimaal mogelijk is. Het karton wordt om het product heen gevouwen. Alles in het kader van efficiency in logistiek. Hoe minder lucht in een pakket, hoe meer pakketten in een bestelbusje etc.


LinkedIn Nieuwsronde


Toen het pakketje arriveerde en werd opengemaakt was de eerste reactie "Zo, daar zit weinig lucht in", eindelijk eens een product zonder dat er zo'n hele grote doos omheen zit met allerlei opvulmateriaal.

Wat dat betreft hadden ze wel gelijk. Echter, als je kijkt naar de buitenafmeting van het pakket en je vergelijkt dit met de totale afmeting van het gebruikte karton van het pakket in uitgevouwen toestand, schrik je toch wel even. Je ziet dat er door deze methodiek van inpakken heel veel karton naar binnen wordt gevouwen wat eigenlijk geen functie heeft. Lees hier verder.

Het eerste jaar van D8

Vorig jaar publiceerde VerpakkingsManagement een interview met Graham Sturt over het nieuwe Amsterdamse bureau D8. Het bestaat alweer een jaar.


LinkedIn Nieuwsronde

‘Veel dank aan alle klanten, medewerkers en medewerkers die ons hebben geholpen om van vrijwel elke seconde van de afgelopen 365 dagen een fantastisch hectische vlaag van creatieve uitdagingen, magische vergaderingen, krachtige presentaties, nieuw gevonden passies en zoominteracties te maken. Hier is nog eens 31536000 seconden verbonden creatieve samenwerking tussen onze studio's in Amsterdam en Glasgow. We zijn één.’

Beter dan cultuurbos?

Rob Daniëls deelt op LinkedIn een post die ‘iets beters’ belooft dan cultuurbos voor papierproductie


‘Is cultuurbos voor papier de enige manier voor duurzame productie? We gaan een stap verder en introduceren binnenkort een gelijkwaardig zo niet beter alternatief op basis van natuurlijke afvalbronnen. Stay tuned!’

Retouren onder het vergrootglas

Ellen de Lange deelt op LinkedIn een artikel over de impact van retouren

‘Hoe kun je de impact van retouren verminderen? Een vraag waar binnen de e-commerce, maar ook daarbuiten veel aandacht voor is.
Ook bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waar gewerkt wordt aan de #circulaireeconomie.Onlangs kwam naar buiten:
-Een onderzoek onder consumenten: welke interventies werken nou wel en niet?
-Een onderzoek onder bedrijven: waar zit precies het probleem en wat zou je eraan moeten doen? En wat zou de overheid moeten doen?
-Een brief naar de Tweede Kamer met adviezen voor richting het nieuwe kabinet.’

Papierproducten transporteren

Verpakkingsproducent De Jong Verpakking, doet veel aan training.

‘Om onze collega's te ontwikkelen organiseren we veel trainingen, zowel theoretisch als praktisch. Dit weekend hadden we een code 95 training voor onze vrachtwagenchauffeurs met een focus op papierverwerking.’De wereldwijde verpakkingsindustrie is enorm

Trendexpert Paul Jenkins deelt informatie over d e omvang van de wereldwijde verpakkingsmarkt.

‘Een recente studie van Smithers suggereert dat de wereldwijde verpakkingsindustrie naar verwachting in 2021 een mijlpaaltotaal van meer dan $ 1 biljoen zou bereiken.

Het is geweldig om deel uit te maken van zo'n belangrijke en belangrijke industrie. Wie is het daarmee eens?’


Artikel delen