LT Foods installeert Pacoma palletwikkelaar

LT Foods installeert Pacoma palletwikkelaar

Tags: nieuws

Pacoma Europe heeft bij de Indiase rijstspecialist LT Foods op de Maasvlakte een palletwikkelsysteem geïnstalleerd. LT Foods, een wereldwijd opererende firma in de verwerking van rijst en rijstproducten met vestigingen in ruim 65 landen, staat bekend om haar merken Dawaat en Royal. Het bedrijf heeft onlangs een volledig nieuwe fabriek geopend op de Maasvlakte in Rotterdam.

‘De opening van een Europese vestiging is in lijn met onze groeistrategie en helpt ons met het verstevigen van onze positie in de branche. Daarbij is het werken met een volautomatische eindverpakkingslijn onmisbaar’, aldus Aditya Arora, directeur LT Foods Europa.
Om dit te realiseren heeft LT Foods Pacoma Europe BV gevraagd om een oplossing te bieden voor het volledig automatisch, in lijn, wikkelen van pallets met afgevulde hoogwaardige rijstproducten.  De gewenste capaciteit op de wikkelstraat is gezien de verwachte megagroei binnen Europa gesteld op 30 – 45 pallets per uur.

Topveldispenser
‘Dankzij de meer dan 20 jarige relatie met machinefabrikant SIAT S.p.A. uit Italië, en de ervaring die onze technische mensen hebben met de systemen van SIAT, is er gekozen voor de RA 13-11 draaiarm wikkelmachine met  topveldispenser. Deze machine speelt perfect in op de huidige behoeften van LT foods. Maar ook naar de toekomst toe want gezien de verwachte groei heeft LT foods met de RA 13-11 wikkelmachine een machine in huis die qua behoefte/capaciteit gewoon met ze mee kan groeien.
‘Inmiddels is de machine werkend opgeleverd in de lijn en maakt LT Foods volop en naar tevredenheid gebruik van de volautomatische palletwikkelmachine’, aldus Hans de Vogel, sales manager machines bij Pacoma Europe.

www.pacomaeurope.com

Artikel delen