Het reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Air Products introduceert daarom Freshline Aroma MAP. Het systeem injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiële oliën in de verpakking gelijktijdig met het modified atmosphere packaging gas (MAP).
Met dit innovatieve systeem biedt Air Products fabrikanten van voedingsmiddelen een nieuwe manier om natuurlijke aroma’s aan verpakte voedingsmiddelen toe te voegen en op deze manier de zintuigelijke ervaring van consumenten te verbeteren.
Voedselverspilling
Deze technologie heeft ook de potentie om de verspilling van voedsel tegen te gaan en vermindert het risico op het terugsturen van niet-verkochte producten. Het gebruik van essentiële oliën kan – vergeleken met standaard MAP – leiden tot een nog langere houdbaarheid van het product. Het systeem is veilig, hygiënisch en voldoet aan alle geldende richtlijnen en best practises in de voedingsmiddelenindustrie, verklaart Air Products.
The nose is considered the most powerful sens of the human being. Air Products introduces therefore Freshline Aroma MAP. The system injects natural aroma’s such as essential oils in the packaging at the same time as the modified atmosphere packaging (MAP).
With this innovative system, Air Products offers food manufacturers a new way to add natural flavourings to packaged food and improve the sensory experience of consumers.
Food waste
This technology also has the potential to prevent food waste and reduces the risk of sending back unsold products. The use of essential oils can lead – compared to standard MAP – to an even longer shelf life of the product. The system is safe, hygienic and complies with all apllicable directives and best pratises in the food industry, Air Products explains.