Mondi investeert € 280 miljoen in golfkarton

Mondi investeert € 280 miljoen in golfkarton

Tags: nieuws

Mondi investeert € 280 miljoen in golfkartonverpakkingsactiviteiten in vier landen om de productie te stimuleren en klanten efficiënter te bedienen. Dit omvat ongeveer € 185 miljoen in het Centraal- en Oost-Europese Corrugated Solutions-fabrieksnetwerk en € 95 miljoen in Mondi Świecie's golfkartonfabriek in Polen.

1 miljard

Deze investeringen vormen samen een belangrijk onderdeel van Mondi's aangekondigde € 1 miljard aan investeringsprojecten dit jaar om de groei in duurzame verpakkingen te versnellen.

Vraag groeit

De Europese vraag naar golfkartonverpakkingen zal naar verwachting op middellange termijn met 2 tot 4% per jaar groeien, aangezien klanten steeds meer aandringen op duurzamere verpakkingsoplossingen. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, investeert Mondi in zijn vermogen om de groeiende FMCG-, e-commerce- en industriële markten te ondersteunen met efficiënte fabrieken en apparatuur.

Duurzaamheid centraal


Markus Gärtner

‘Duurzaamheid staat centraal in de strategie van Mondi. Voortdurende investeringen in onze golfkartonverpakkingsactiviteiten ondersteunen onze MAP2030-verbintenissen rond circulair aangedreven verpakkings- en papieroplossingen. Samen met onze leveranciers optimaliseren we onze productieprocessen om verantwoorder om te gaan met hulpbronnen, onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en bij te dragen aan een betere wereld. Tegelijkertijd profiteren klanten van verbeterde productkwaliteit en kortere doorlooptijden.’ zegt Markus Gärtner, CEO Corrugated Packaging bij Mondi.

Enkele aandachtspunten van het investeringsprogramma

  • De upgrade van Mondi Świecie's golfkartonfabriek, bestaande uit een uitgebreide verbouwing van de papiermachines PM2 en PM5, een nieuwe anaërobe behandelingsinstallatie inclusief een geïntegreerd koelsysteem, en upgrades van de pulpfabriek, de gerecyclede vezellijn en het energieterugwinningssysteem.
  • De fabriek in Mondi Warschau zal meer dan verdubbelen in omvang en capaciteit, en krijgt nieuwe machines en automatisering.
  • Uitgebreide productie van golfkartonoplossingen voor de e-commercemarkt, met modernisering en verbeteringen op acht locaties in Polen (Simet, Świecie, Warschau, Dorohusk, Szczecin, Bystrzyca), Duitsland (Eschenbach) en de Tsjechische Republiek (Bupak), evenals een uitgebreide upgrade van Mondi Simet om een ​​magazijn te bouwen voor de opslag van afgewerkte goederen en om interne materiaalstromen te automatiseren.
  • Investeringen in activiteiten in Turkije waren gericht op de nieuw verworven fabrieken in Mondi Olmuksan, waarbij Gebze gespecialiseerd is in de productie van e-commerceverpakkingen, en Bursa zijn heavy-duty output versterkte met de toevoeging van plaatproductie. De locatie in Izmir zal worden getransformeerd door een uitgebreid moderniserings- en uitbreidingsprogramma.

Bron: Mondi Group

Artikel delen