Nieuwsronde: buitenlandse media

Nieuwsronde: buitenlandse media

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging Insights, PackNews, IDE, CosmeticsDesign en Neu Verpackung

Eetbare koffiekopje geeft extra dimensie aan koffiepauze


Eetbare koffiebekers van het Britse bedrijf BioBite in Aberdeen

Het Britse bedrijf BioBite in Aberdeen heeft een volledig eetbare koffiekop gelanceerd, die plastic en papieren bekers vervangt en een extra dimensie geeft aan het koffie-uurtje.
Terwijl je je koffie drinkt, kun je ook een hap nemen van de eetbare beker. BioBite stelt dat hun eetbare koffiekop uitsluitend is gemaakt van natuurlijke en vegetarische producten en dat het geen smaakbeperkende coating in de vorm van was of glazuur heeft. Het materiaal heeft een biscuit- of wafelachtige textuur en een delicate smaak, die de natuurlijke koffiesmaak aanvult. En terwijl je je koffie drinkt, kun je ook een hap van het kopje nemen.
BioBite gebruikt een zelf ontwikkeld en innovatief productieproces, waardoor de afgewerkte beker of beker zowel voor koude als warme dranken kan worden gebruikt.
Bron: PackNews

Mondi en Rovema presenteren recyclebare zakjes van papier


Recyclebare diepvriesverpakking van Mondi en Rovema.

Papierverpakkingsspecialist Mondi en machinefabrikant Rovema onthullen een nieuwe food-grade pillow bag op FachPack 2021. De bedrijven tonen een papieren verpakking voor diepvriesproducten en verse producten. Een die bestand is tegen vocht en koude omgevingen en die verwerkbaar is op de afvulmachine. De zakjes hebben een barrière en een goede mechanische sterkte, aldus Mondi.
Bron: Packaging Insights

Lactalis test tethered cap bij Puleva Fresca-flessen


Lactalis Group start test met tethered caps

De Lactalis Group heeft Spanje gekozen als het eerste land dat een proeftest start met doppen die aan de fles zijn bevestigd (tethered cap) De doppen zijn van Puleva Fresca Semidesnatada. Het doel is om het productieproces te testen, de prestaties ervan te beoordelen en de acceptatie door de consument te beoordelen voordat het wijdverbreid wordt ingezet. Puleva Fresca, dat wordt geproduceerd in de Nadela-fabriek in Galicië, wordt daarmee de eerste van de groep in Spanje die dit initiatief implementeert.
Bron: IDE

L'Oréal lanceert 'oneindig recyclebare' Biotherm-fles in 2025


L'Oréal en Carbios introduceren een PET fles die gemaakt is van kunststof uit een enzymatische recyclingtechnologie .

L'Oréal heeft samen met de Franse biotechspecialist Carbios een plastic cosmeticafles ontwikkeld, gemaakt met volledig gerecycled PET via een enzymatische recyclingtechnologie die het ook oneindig recyclebaar maakt.
De twee bedrijven werkten samen in een consortium, opgericht in 2017, om de ontwikkeling en commerciële opschaling van de gepatenteerde enzymatische recyclingtechnologie van Carbios te bevorderen. Nestlé Waters, PepsiCo en Suntory Beverage & Food Europe zijn ook lid.
Bron: CosmeticsDesign

Dispersietechnologie voor papieren verpakkingen


Papieren verpakking van Walki geschikt voor food toepassingen.

Walki heeft een barrière-dispersie ontwikkeld op waterbasis. Deze voorkomt dat bij papier vettige componenten in de verpakking migreren en zichtbare vlekken veroorzaken.
De consument kan de verpakking dus in de prullenbak gooien, aangezien het aandeel papiermateriaal in de verpakking maar liefst 90% is. De oplossingen van Walki bevatten goede heatsealing-eigenschappen, waterdampbarrières en een langere houdbaarheid.
Bron: Neue Verpackung

Artikel delen