Nieuwsronde: buitenlandse media - duurzame verzendverpakking

Nieuwsronde: buitenlandse media - duurzame verzendverpakking

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging World, Pack News, L’Usin Nouvelle, Italia Emballaggioe en InfoPack

Ademende vacuümverpakkingsfilm

Profol Americas introduceert een op PP gebaseerde CPVac ademende gecoëxtrudeerde vacuümverpakkingsfolie die is ontworpen om ervoor te zorgen dat vers rood vlees en producten hun kleur behouden voor presentatie op het schap.
e film bezit de juiste zuurstoftransmissiesnelheid om vers vlees zijn kleur te behouden in het schap. Voor verse groenten zorgt CPVac ervoor dat de kleur van de producten levendig blijft en de houdbaarheid wordt verlengd tijdens het rijpingsproces.
Andere belangrijke kenmerken van de CPVac-film van Profol zijn onder meer een zeer lage condens, recyclebare oplossingen en opties voor een lock-seal- of peel-sealsamenstelling.
Bron: Packaging World


Profol Americas introduceert een op PP gebaseerde CPVac ademende gecoëxtrudeerde vacuümverpakkingsfolie

Pakketjes op maat

Mathon, specialist in online keukengerei, heeft zijn logistiek platform in Saint-Marcellin (Isère) uitgerust met een Box on Demand lijn van het Italiaanse CMC Machinery. Het betreft een investering van 1,5 miljoen euro die het bedrijf in staat stelt de volumes van verpakkingen met 40% te verminderen.
De installatie verwerkt momenteel tot 3.000 pakketten per dag, maar heeft de capaciteit om tot 8.000 pakketten per dag kan gaan. ‘Met deze verpakkingsmachine zetten we een grote stap richting het einde van de opslag van verpakkingsdozen van verschillende formaten en het gebruik van opvulproducten die vaak van kunststof zijn’, zegt het bedrijf.
De dozen bevatten een “easy open” systeem waarmee de klanten de dozen gemakkelijker kunnen openen en de mogelijkheid hebben om het product in de aangeleverde verzendverpakking te retourneren
Bron: L’Usin Nouvelle


Mathon, specialist in online keukengerei, heeft zijn logistiek platform in Saint-Marcellin (Isère) uitgerust met een Box on Demand lijn van het Italiaanse CMC Machinery.

Digitaal milieulabel

Giunko komt met een slimme labeloplossing. Het neemt geen ruimte in beslag op de verpakking, het is voordeliger, informatiever, aanpasbaar en meertalig.
Het systeem heet EAD, een acroniem voor Digital Environmental Label, en het is de eerste oplossing die is ontworpen om een ​​digitale uitbreiding te geven aan de verwijderings- en duurzaamheidsinformatie die op verpakkingen is afgedrukt.
Het bedrijf Giunko, bekend van de lancering van de Italiaanse applicatie voor gescheiden afvalinzameling Junker-app, heeft het systeem een paar maanden geleden op de markt gebracht en er is nu al een enorme vraag.
Giunko's EAD maakt gebruik van de streepjescode die al aanwezig is op traditionele etiketten en, dankzij de integratie met Junker, kan het veel verder gaan dan de wettelijke vereisten, door gevalideerde en gelokaliseerde verwijderingsindicaties te leveren voor elke Italiaanse gemeente. Deze functie, onmogelijk voor een papieren label, maakt gebruik van smartphones, zodat men het apparaat waarvan het verzoek afkomstig is, kan lokaliseren.
Het is daarom voldoende om de Junker app te te downloaden en deze te gebruiken om de productbarcode te lezen. Met een simpele scan kunnen consumenten realtime het digitale milieulabel van de verpakking op hun smartphone bekijken.
Bron: Italia Emballaggio


Giunko komt met een slimme labeloplossing. Het neemt geen ruimte in beslag op de verpakking, het is voordeliger, informatiever, aanpasbaar en meertalig.

Bulkcontainers makkelijker legen

ITENE is erin geslaagd om het legen van containers te vergemakkelijken door de hechting van materialen aan oppervlakken te verminderen. Hierdoor zal er minder product in de verpakking achterblijven.
De innovatie helpt om een ​​maximale productbenutting te bereiken, de productie van voedselverspilling tot een minimum te beperken en de recycling van plastic containers te vergemakkelijken.
In de uitgevoerde tests blijkt dat de vrije oppervlakte-energie van een gerecycled polymeer dat door de voedselverpakkingsindustrie wordt gebruikt bij de vervaardiging van containers voor de distributie van sauzen verminderd. Na chemische modificatie was de hechting van vloeistoffen aanzienlijk verminderd.
Het BIOSURFINK-project heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van biobased gekleurde inkten voor het duurzaam bedrukken van flexibele verpakkingen door middel van flexografie.
Bron: InfoPack


ITENE is erin geslaagd om het legen van containers te vergemakkelijken door de hechting van materialen aan oppervlakken te verminderen. Hierdoor zal er minder product in de verpakking achterblijven.

Opblaasbare e-commerceverpakking

De Franse ontwerper Simon Chantrel van ontwerpbureau 5.5 in Parijs heeft een opblaasbare en duurzame e-commerce verpakking ontwikkeld die meerdere keren hergebruikt kan worden.
Inflate, de naam van de e-commerce verpakking, is gemaakt van een soort zeildoek en flexibel plastic materiaal. De verpakking is voorzien van een ventiel en kan opgeblazen worden tot een maat aangepast aan het te verpakken en te verzenden product.
Zodra de verpakking bij de klant is aangekomen en het product is uitgepakt, kan de lucht er eenvoudig uit worden geperst en de verpakking worden opgerold. De lege Inflate-verpakking kan dan worden achtergelaten bij een extern inzamelpunt, vanwaar het vervolgens wordt teruggestuurd naar de afzender / productfabrikant, die de verpakking vervolgens kan hergebruiken om andere producten te verpakken en te verzenden.
Bron: Pack News


De Franse ontwerper Simon Chantrel van ontwerpbureau 5.5 in Parijs heeft een opblaasbare en duurzame e-commerce verpakking ontwikkeld die meerdere keren hergebruikt kan worden.

Artikel delen