OptiGroup neemt Koemans Verpakkingen over

OptiGroup neemt Koemans Verpakkingen over

De OptiGroup heeft Koemans Verpakkingen overgenomen. John en Frank Koemans blijven het bedrijf leiding geven. Het zal onderdeel worden van OptiGroup's Packaging business area en zal blijven opereren onder zijn huidige merknaam. Corporate finance adviseur Fortaleza Capital heeft de overname begeleid.

Koemans Verpakkingen, opgericht in 1926 en sindsdien een familiebedrijf, is een verpakkingsspecialist met een breed scala aan industriële verpakkingsproducten en -diensten. De belangrijkste waarden van het bedrijf zijn professioneel advies, intensieve samenwerking met haar klanten en een compleet assortiment. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 28 miljoen euro.
Het brede scala aan industriële verpakkingsproducten omvat polyethyleen (PE) producten (wikkelfolie, zakken, vellen, hoezen, enz.), karton/papieren producten (dozen, vellen, randbeschermers, enz.), tape en beschermende/vulmaterialen ( papier, luchtkussenvellen, enz.).

Juiste keuze

‘Koemans Verpakkingen is al jaren ons familiebedrijf en het is voor ons heel belangrijk geweest om er de juiste duurzame partij voor te vinden’, zegt Frank Koemans, algemeen directeur en voormalig mede-eigenaar van Koemans Verpakkingen. ‘Met OptiGroup delen we zowel onze waarden als bedrijfsfilosofie en we kijken er echt naar uit om het bedrijf verder te ontwikkelen met de middelen en ondersteuning van OptiGroup.’

Negende uitbreiding

De overname van 100% van de aandelen van Koemans Verpakkingen markeert de negende toevoeging van OptiGroup sinds 2019 en de tweede in Nederland. Het zet de Europese expansie van het bedrijf voort en versterkt haar strategische positie in het leveren van oplossingen voor verpakkings- en verpakkingsproducten aan klanten in de transportsector, e-commerce bedrijven, voedings- en maakindustrie.

Strategie

‘Na de overname van Moonen Packaging in 2018 zijn we verheugd om onze strategie van expansie in continentaal Europa voort te zetten met een tweede investering op de Nederlandse markt’, zegt Sören Gardboe, CEO van OptiGroup.’Door Koemans Verpakkingen te verwelkomen bij OptiGroup zetten we weer een stap naar een toonaangevende speler in geselecteerde markten en segmenten in Europa. We geloven dat we door een sterkere positie te creëren onze klanten beter kunnen bedienen, ons distributienetwerk kunnen uitbreiden en een beter financieel rendement kunnen genereren.’
’Met de toevoeging van Koemans Verpakkingen brengen we een sterker aanbod aan onze klanten in Nederland. Ik kijk er echt naar uit om nauw samen te werken met Frank Koemans en zijn team om ons bedrijf verder te ontwikkelen’, zegt Jesper Hall, senior vice president Packaging bij OptiGroup.

Professioneel

Jens Jakob Zahle, senior vice president - M&A bij OptiGroup, in reactie op de rol van Fortaleza Capital als corporate finance adviseur van OptiGroup bij de overname van Koemans Verpakkingen: ‘Fortaleza Capital heeft OptiGroup op zeer professionele wijze bijgestaan ​​in onze uitbreidingsplannen in de Benelux, wat heeft geleid tot de overname van Koemans Verpakkingen. We kijken ernaar uit om de reis voort te zetten met de hulp van het Fortaleza Capital-team in de Benelux.’Over OptiGroup

De OptiGroup is een toonaangevende Europese distributiegroep die op maat gemaakte leveringsoplossingen biedt aan B2B-klanten. Het bedrijf verwerft en ontwikkelt bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van producten en diensten aan klanten die de efficiëntie verhogen en bijdragen aan een succesvoller bedrijf. Door actief en langdurig eigendom draagt ​​OptiGroup bij met branche-expertise en synergieën tussen haar dochterondernemingen.
De bedrijven binnen de drie business areas van de Groep – Facility, Safety & Foodservice, Packaging en Paper & Business Supplies – bieden betrouwbare en duurzame leveringsoplossingen aan klanten, voornamelijk in de schoonmaak & facility management, hotel & restaurant, gezondheidszorg, maakindustrie en de grafische sector.
De geografische aanwezigheid van OptiGroup omvat België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije, Zweden en Zwitserland.
In 2020 had OptiGroup een netto-omzet van € 949 miljoen en 1.540 medewerkers. Het bedrijf is in meerderheid in handen van Altor Fund II, Triton II Fund en RoosGruppen AB.

www.optigroup.com

Over Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk adviesbureau voor bedrijfsfinanciering dat zich richt op drie sectoren: Verpakkingen & Papier/karton; Recycling, Afvalbeheer & Energie; en Diensten, Media & Technologie. In deze sectoren hebben we een solide trackrecord opgebouwd en een fijnmazig en steeds groeiend netwerk van senior executives en industrie-experts ontwikkeld, waardoor we toegevoegde waarde voor onze klanten kunnen realiseren

www.fortalezacapital.nl

Artikel delen