Optimum Group neemt Optikett over

Optimum Group neemt Optikett over

Optikett, producent van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Optikett, vertegenwoordigd door de Daniel Ostendorf, blijft in haar huidige functie binnen de organisatie. Met de toevoeging van Optikett bestaat Optimum Group nu uit 17 aangesloten bedrijven.

De toevoeging van Optikett past goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en zal de aanwezigheid van de Optimum Group in Duitsland aanzienlijk uitbreiden. Als onderdeel van de Optimum Group is Optikett in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en een grotere leveringsbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale groep aan drukkerijen.


Directie van Optikett en Optimum Group.

Etiketten en flexibels

Voor Optimum Group versterkt de toevoeging van Optikett haar positie als toonaangevende speler in Duitsland en als specialist op het gebied van verscheidende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Met de toevoeging van Optikett bestaat Optimum Group nu uit 17 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product/marktcombinatie heeft.

Vertrouwen in de toekomst

‘Voor Optikett betekent de overname door Optimum Group een volgende stap. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker in onze industrie: om efficiëntieslagen te kunnen realiseren, maar nog veel meer om onze klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te beleveren’, aldus Daniel Ostendorf managing director van Optikett.

Groter klantenbestand

‘Met de overname van Optikett kunnen we een nog groter klantenbestand bedienen in Duitsland en wordt ons Duitse deel van de groep verder uitgebreid met additionele creatieve en technische capaciteiten’, zegt Optimum Group CEO Germany, Andre Prophitius.
‘In lijn met Optimum Group heeft Optikett een focus op de voedselindustrie, een sterk commercieel en technisch profiel, en een indrukwekkend klantenbestand. We kijken uit naar de samenwerking’
Marc van Rijswijk, CFO van Optimum Group: ‘Na de recente overname van Etiket Schiller zijn we zeer verheugd met deze verdere groeimogelijkheid in Duitsland en verwelkomen we Optikett graag in de groep.’

Artikel delen