P. van de Velde groep neemt VJD Joure over

P. van de Velde groep neemt VJD Joure over

De P. Van De Velde Group blijft uitbreiden in Nederland. De Belgische groep is tot een akkoord gekomen om 100% van de aandelen van VJD uit Joure over te nemen. Met deze acquisitie bouwt P. Van De Velde Group haar vouwkartonactiviteiten, opererend onder de naam Van De Velde Packaging, verder uit.

Van de Velde verstevigt positie

Van De Velde Packaging is de vouwkartonafdeling van P. Van De Velde Group en heeft activiteiten in Lichtervelde (België), Eerbeek (Nederland), Maastricht (Nederland), Tilburg (Nederland), Assendelft (Nederland) en Velbert (Duitsland). De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in haar fabrieken in Wetteren (België) en in Poznan (Polen). P. Van De Velde Group realiseert jaarlijks met circa 700 werknemers circa €140 miljoen omzet. De overname van VJD voegt daar circa 40 werknemers aan toe. De acquisitie van VJD verstevigt de positie van De Velde Packaging verder voor met name de custom-made vouwkartonnen verpakkingen in kleinere en middelgrote oplagen.

Meer expertise onder een pan-Europees dak

Als familieonderneming kent P. Van De Velde Group een lange termijn groeistrategie en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met grote autonomie en ruimte voor lokaal ondernemerschap, waarbij centrale diensten de bedrijven ondersteunen. Peter Bil , een van de voormalige eigenaren van VJD, over de overname: “De ervaring en expertise binnen de groep biedt ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Onze assortimenten vullen elkaar uitstekend aan en versterken elkaar. Denk ook aan de voordelen door schaalgrootte op het gebied van inkoop en back-up mogelijkheden in geval van calamiteiten. De aansluiting bij de P. van de Velde Group verstevigt daarmee onze marktpositie en de continuïteit op de lange termijn.”

De vestiging van VJD blijft in de huidige vorm en op hetzelfde adres in Joure bestaan. Het huidige managementteam onder leiding van Jan Eric Siemonsma, Marc Draaisma en Peter Bil zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Jouster drukkers

VJD, van oorsprong een handels- en reclame drukkerij, is opgericht in 1923 en vanaf 2007 actief in de verpakkingsmarkt. Het bedrijf heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een specialist in de productie van innovatieve vouwkartonnen verpakkingen voor met name de voedingsmiddelenindustrie. De kracht van VJD zit hem in de flexibiliteit en klantgerichtheid. Het productieproces richt zich op de kleine en middelgrote oplages met een hoge diversiteit en is ISO, BRC en FSC gecertificeerd. www.vjd.nl

Fortaleza adviseert

Fortaleza Capital trad bij deze transactie op als corporate finance adviseur van de aandeelhouders van VJD: www.fortalezacapital.nl. BarentsKrans trad op als juridisch adviseur van P. Van De Velde Group en Lansigt als financieel adviseur: www.barentskrans.nl; www.lansigt.nl.

Artikel delen