Advertorial

Palletwikkelaars met Duitse gründlichkeit

Palletwikkelaars met Duitse gründlichkeit

STREMA levert palletwikkelaars die zijn oorsprong vinden in Hersbruck, Duitsland. De Duitse 'Gründlichkeit'-filosofie wordt gehanteerd sinds 1981. De doorontwikkelde STREMA palletwikkelaars realiseren een verpakking tegen geringe verpakkingskosten. Speciale stabiliteitsprogramma’s maken het mogelijk de verpakkingen stabieler te maken tegen een lager folieverbruik.

Dit is een artikel van onze partner STREMA.

Dubbelkopstechnologie

Het bedrijf heeft in 1992 de dubbelkopstechnologie geïntroduceerd. Hiermee was STREMA trendsetter. Deze technologie biedt de gebruiker vele voordelen. Hiermee kunnen capaciteiten van 150 pallets per uur behaald worden, terwijl de snelheden van de bewegende machinedelen laag blijven. Dit maakt de STREMA dubbelkopstechnologie uniek op palletwikkelgebied. Voor de energieoverdracht naar de bewegende delen wordt gebruik gemaakt van een volledig gesloten sleepring (IP54). Vuil en vocht wordt hierbij geweerd. Deze energieoverdracht naar de draaiende delen maakt het gebruik van draadloze techniek overbodig.

Technische disciplines

STREMA heeft alle technische disciplines in huis. De specialisten verzorgen de montage en opstart van de installatie bij de gebruiker op locatie. De training completeert de installatie. Het bedrijf heeft een centraal servicepunt in de Benelux (Maarheeze). Een snelle levering van onderdelen is gewaarborgd door de actuele voorraad.Modulair opgebouwd en uiterst flexibel

Alle machines van STREMA zijn modulair opgebouwd en flexibel. Tevens zijn de machines opgebouwd uit uitsluitend A-componenten, deze zijn betrouwbaar, hebben een lange levensduur en zijn algemeen verkrijgbaar.

Tweemotorig traploos regelbaar voorreksysteem

Iedere STREMA volautomatische palletwikkelaar is voorzien van een tweemotorig traploos regelbaar voorreksysteem. Dit heeft vele voordelen. Zo kan ieder gewenst voorrekpercentage gemaakt worden tot 400% (1 meter rekwikkelfolie wordt uitgerekt tot 5 meter) zonder mechanische aanpassingen. Ook de folie aanlegspanning aan de lading wordt traploos geregeld. De verschillende zones in de lading kunnen om een ander voorrekpercentage of aanlegspanning vragen. Door al deze parameters goed te benutten kunnen zeer efficiënte ladingenverpakkingen worden gemaakt tegen een minimaal foliegebruik.

Ook banderollen op vaste hoogtes in de lading behoort tot de mogelijkheden Een zeer simpel folie inlegsysteem, het SMART-Load systeem maakt het werken met een STREMA simpel en ergonomisch. Alle bedieningen en instellingen worden gedaan via het Touch Panel. Ook wordt het folieverbruik van iedere lading op dit Touch Panel weergegeven. Dit zorgt voor een betere bewustwording van het folieverbruik en dus de verpakkingskosten.

Over STREMA

STREMA is een Duitse producent van palletwikkelaars sinds 1981, en specialist op het gebied van palletwikkelaars. Tevens biedt het bedrijf complete 'end of line'-oplossingen. Een palletwikkelaar, inclusief pallettransportbanen, hekwerken en veiligheidsvoorzieningen.

Artikel delen