Papierschaarste, komt dat nog goed?

Papierschaarste, komt dat nog goed?

De papiermarkt wordt al maanden geconfronteerd met fors stijgende prijzen van grondstoffen en energie kosten van (grafisch) papier, maar ook de beperkte beschikbaarheid daarvan.

Ook als het gaat om de beperkte verkrijgbaarheid van pulp en de nog verdere beperking van de productiecapaciteit. De oorlog in Oekraïne heeft hierop ook een behoorlijke en negatieve invloed. Naast de economische trends in de markt, de inzichten in technieken en de platformeconomie (internet, data en marketing) en de toekomst waarbij de groothandel een grotere rol gaat spelen als buffer tussen producent en drukker op het gebied van just in time leveringen.

Hans-Jürgen Caspers, algemeen directeur Igepa Nederland, geeft tijdens de Vakdag Print & Sign, een update over de situatie rond de papiermarkt. Benieuwd naar wat hij te vertellen heeft? Kom dan dinsdag 24 mei naar de Vakdag Print & Sign in Nieuwegein. Voor ondernemers in de verpakkingswereld is deze dag een interessante gelegenheid om belangrijke spelers in de grafische sector te ontmoeten. Naast een gevulde beursvloer biedt de Vakdag een uitgebreid programma van sprekers en is de dag volledig verzorgd met hapjes en drankjes. Inschrijven is gratis en kan ook nog op de dag zelf.

Gratis inschrijven

Artikel delen