Pregis investeert 10 miljoen euro in folietechnologie Heerlen

Pregis investeert 10 miljoen euro in folietechnologie Heerlen

Verpakkingsproducent Pregis investeert 10 miljoen euro in haar productie van meerlaagse PE-folies in Heerlen. Het betreft een investering in een nieuwe extrusietechnologie om dunne PE-folie met een hoog rendement te produceren voor gebruik met de Pregis AirSpeed luchtkussensystemen.

De luchtkussen zijn bestemd voor void fill en Hybrid Cushioning verpakkingsoplossingen. Voor de folies zullen gerecycleerde post-consumer materialen worden gebruikt, wat efficiëntere en duurzamere verpakkingsoplossingen oplevert. Bovendien omvat de investering technologie om intern en extern plastic te recyclen, waardoor afval verder wordt verminderd en circulariteit wordt gestimuleerd.

Andere investeringen

In combinatie met de opening van haar papierverwerkingsfaciliteit in Born, Nederland, in 2021 en de recente opening van het Pregis IQ innovatiehoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, vorige maand, blijft Pregis investeren in het leveren van verpakkingsoplossingen om te voldoen aan de milieudoelstellingen van haar klanten, waaronder meer ontwerpen voor circulariteit en een kleinere CO2-voetafdruk.

Missie

‘Met de nieuwste technologieën kunnen we betere oplossingen blijven ontwikkelen die voldoen aan de verpakkings- en duurzaamheidsbehoeften van onze klanten, terwijl ze ook onze missie ondersteunen om de impact op het milieu te verminderen en de Pregis 2K30-milieudoelstellingen te ondersteunen, evenals onze verbintenis als ondertekenaar van de The Climate Pledge,’ aldus Conré Oostrom, president Pregis Europe.


Verpakkingsproducent Pregis investeert 10 miljoen euro in haar productie van meerlaagse PE-folies in Heerlen.

Artikel delen