PUMA nu ook in China

PUMA nu ook in China

In China is de panda geschrapt van de lijst van bedreigde diersoorten en laat (de) PUMA van zich horen dankzij twee bachelor-studentes van de Universiteit Twente.

Geen verpakkingsnieuws meer willen missen? Vraag hier een proefabonnement aan van VerpakkingsManagement.

Op 8 juli 2021 slaagden Mo Yang en Ruixuan Zhang, twee Chinese studentes, voor hun Bachelor-diploma aan de Universiteit Twente in het kader van het PUMA Project. PUMA streeft naar het einde van verpakking als milieuprobleem wereldwijd.


Het NVC in Gouda presenteerde in september 2020 de Nederlandse editie van het PUMA-manifest.
Het NVC in Gouda presenteerde in september 2020 de Nederlandse editie van het manifest.

De Nederlandse editie van het PUMA-manifest is in september 2020 geïntroduceerd door het Nederlands Verpakkingscentrum in Gouda. Beide studentes onderzochten de design-aspecten van het verpakken van mineraalwater in China en werkten daarbij mee aan de Chinese editie van het PUMA MANIFEST.

Single-use en hervullen

Mo Yang (Design of a new Single-use mineral water bottle) focuste op single-use toepassingen en keek onder meer naar het sturen van het correcte gebruik en het volledig leegdrinken van de fles.


V.l.n.r.: UT-studentes Ruixuan Zhang en Mo Yang met de Chinese editie van het PUMA-manifest.
V.l.n.r.: UT-studentes Ruixuan Zhang en Mo Yang met de Chinese editie van het PUMA-manifest.

Ruixuan Zhang (Conceptual Design: Developing a Reusable Bottle towards Users’ Purchase and Use Behaviour) analyseerde de gebruiksfase met focus op het hervullen van de fles.

Beiden hopen ook straks hun Master-titel in Nederland te halen.

Artikel delen