Ranpak neemt Recycold over

Ranpak neemt Recycold over

Ranpak Holdings Corp heeft de overname aangekondigd van Recycold Cool Solutions BV (“Recycold”), fabrikant van duurzame cool packs. In tegenstelling tot de gebruikelijke cool packs zijn de cool packs van Recycold gemaakt van doorspoelbare gel op plantenbasis. Met deze cool packs wordt het assortiment Cold Chain-verpakkingsoplossingen van Ranpak verder vergroot.

Activiteiten opschalen

‘Met Recycold versterken we onze positie als leverancier van thermische oplossingen op de markt,’ aldus Omar Asali, Chairman en CEO van Ranpak. ‘We hebben veel goede feedback gekregen van klanten over Recycold Cool Packs. Ranpak gaat de activiteiten van Recycold verder opschalen. De producten van Recycold worden al in 14 Europese landen verkocht en we willen dit in de toekomst wereldwijd uitbreiden. Ranpak gaat de innovatieve productie van Recycold onderbrengen bij de nieuwe vestiging van Ranpak Nederland, die naar verwachting eind 2022 wordt geopend.’

‘Recycold en Ranpak werken al een aantal jaren samen en ik ben blij dat Ranpak, onder leiding van Omar, ons bedrijf naar een hoger niveau kan tillen,’ vertelt
Ruud Titulaer, mede-oprichter en directeur van Recycold. ‘Onze bedrijven hebben dezelfde waarden waar het gaat om een duurzamere wereld en de combinatie van Recycold- en Ranpak-producten biedt een unieke uitpakervaring. We zijn blij om deel uit te maken van de Ranpak-familie. Zo krijgen we de mogelijkheid om ons aanbod verder te integreren voor een meer gestroomlijnde thermische beschermingsoplossing voor onze klanten. Daarnaast kunnen we nog nauwer samenwerken aan toekomstige productontwikkelingen.’

Geïntegreerde Cold Chain-oplossing

Ranpak is al enkele jaren actief op het gebied van Cold Chain met het WrapPak® Protector isolatiepapier. De papieren pads sluiten lucht in, voorkomen warmtegeleiding en vormen zo isolatiemateriaal voor Cold Chain-toepassingen. Koeling is nodig om producten tot 48 uur koud te houden en Ranpak raadt het gebruik van Recycold Cool Packs aan als de duurzaamste optie op de markt om aan deze eis te voldoen. Klanten van Ranpak en Recycold kunnen nu de complete oplossing bij één leverancier bestellen en profiteren van:

  • Integratie: Inpakkers plaatsen de papieren WrapPak-pads gemakkelijk in de doos voordat ze de Recycold cool packs toevoegen. Dit complete proces kan worden geoptimaliseerd in bijna elk bestaand verpakkingsproces.
  • 'Unboxing'-ervaring: Ranpak Cold Chain thermische pads met Recycold Cool Packs bieden een 'unboxing'-ervaring, waarbij minder of geen plastic verpakking nodig is voor een duurzame benadering.
  • Lagere kosten en meer duurzaamheid: Het gebruik van deze duurzame producten maakt dure retourzending en conventionele koelsystemen overbodig.

Bron: Ranpak Holdings Corp

Artikel delen