Reclameland investeert in Kern inpakmachine

Reclameland investeert in Kern inpakmachine

Online drukkerij Reclameland heeft een volautomatische inpakmachine van de Zwitserse leverancier Kern aangeschaft. Door deze investering kan de drukker naar eigen zeggen het productieproces met ruim 300% versnellen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Reclameland steekt meer dan 1 miljoen euro in de zogeheten Pack On Time-machine die voorzien is van een lopende band.

Online drukkerij Reclameland investeert in inpakmachine van het Zwitserse Kern

‘Deze inpakmachine is echt state-of-the-art en doet iets wat eigenlijk niet kan, namelijk drukwerk inpakken zonder dat er handen aan te pas komen’, licht Wouter Haan, ceo van de drukkerij. ‘Bij andere online partijen staan ook geavanceerde inpakmachines die eveneens veel kunnen verpakken, maar daar staan twee man personeel de machine met de hand te vullen. Deze machine is echt weer een stap verder.’

Doos op maat voor Reclameland

Via de lopende band verpakt de Pack On Time de orders in een ter plekke op maat gemaakt doosje. Hierdoor is opvulmateriaal overbodig geworden.

Minder restkarton

De inpakmachine maakt geen gebruik van zogenaamd “z-karton”. Dit karton bestaat uit losse vellen die in de machine aaneen worden geplakt tot een eindeloze strip karton.

Haan legt uit: ‘Deze manier van inpakken is een stuk duurzamer en voordeliger. Er wordt gewoon karton gebruikt dat veel minder exclusief en goedkoper is. De machine bepaalt door dataverzameling per doosje hoeveel karton er nodig is. Op die manier houden we zo weinig mogelijk restkarton over.’

www.kernworld.com

Artikel delen