Schubert: van een visie naar Mission Blue

Schubert: van een visie naar Mission Blue

Tags: nieuws

Machinefabrikant Schubert introduceert zijn Mission Blue Sustainability Initiative. Een MVO-strategie met vier speerpunten waarin het familiebedrijf wil bijdragen aan een leefbare toekomst. Het betreft: duurzame bedrijfsvoering, klimaatneutrale productie, milieuvriendelijke machines & diensten en duurzame verpakkingen.

‘Als familiebedrijf dat denkt in generaties, is duurzaamheid voor ons altijd heel belangrijk geweest en stevig verankerd in de visie van ons bedrijf. Dit belang is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en daarom zullen we met ons Mission Blue Sustainability Initiative nog meer doen om deze verantwoordelijkheid waar te maken’, legt Ralf Schubert, Managing Partner bij Schubert, uit. ‘Het gaat niet alleen om het verder verkleinen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Wij willen ook met en voor zijn klanten werken aan duurzame en toekomstbestendige verpakkingsoplossingen. Wij zijn er terdege van bewust dat mondiale uitdagingen alleen samen kunnen worden overwonnen.’


Op de reis naar deze duurzame toekomst ligt de focus van Mission Blue op mensen.

Mensen eerst

Op de reis naar deze duurzame toekomst ligt de focus van Mission Blue dan ook op mensen. Op het gebied van duurzaam ondernemingsbestuur heeft het bedrijf bijvoorbeeld werkzekerheid, het combineren van gezin en carrière, evenals gelijkheid en transparantie als belangrijke scharnierpunten voor toekomstige maatregelen geïdentificeerd.
Marcel Kiessling, managing director Sales en Service, legt uit: ‘We weten dat alleen gekwalificeerde en zeer gemotiveerde medewerkers ons succes mogelijk maken. Daarom stellen we hun behoeften centraal in onze ondernemersactiviteiten. Voor ons is dat duurzaamheid op zijn mooist.’

Goed voor het milieu

Twee andere belangrijke actiegebieden van Mission Blue zijn klimaatneutrale productie en milieuvriendelijke machines en diensten. Een van de belangrijkste doelstellingen van Schubert is om klimaatneutraal te worden. Tegen eind 2023 is de Schubert Groep klimaatneutraal in overeenstemming met Scope 1 en 2 van het Greenhouse Gas Protocol. De omschakeling op groene stroom begin 2022 en de ingebruikname van een klimaatneutrale machinebouwhal en kantoorgebouw volgend jaar zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt gevolgd door het doel om de Scope 3-emissies te verminderen.
Nieuwe technologieën zoals de AI-ondersteunde optimalisatie van robotbewegingen met Schubert Motion helpen de energie-efficiëntie van verpakkingsmachines te blijven verbeteren, waardoor de ecologische voetafdruk van de machines en die van klanten verder wordt verminderd.

Duurzame verpakkingen

Ook in de toekomst gaat Schubert haar klanten nog meer ondersteunen om zelf duurzamer te produceren. Hiertoe wijden de verpakkingsexperts het vierde sleutelgebied van Mission Blue aan een uitgebreide, milieuvriendelijke verpakkingsontwikkeling samen met gerenommeerde industriële partners. Een belangrijke basis hiervoor is de gevestigde, open ontwikkeling en fabrikantonafhankelijke advisering door Schubert-Consulting en experts in kartonnen en folieverpakkingen. Bovendien breidt het bedrijf zijn interne testfaciliteiten verder uit met het Schubert Technikum, evenals ontwikkelingspartnerschappen met verpakkingsfabrikanten, onderzoeksinstituten en universiteiten.


De directie van Gerhard Schubert.

Artikel delen