“Speelse” verpakking van Brum

“Speelse” verpakking van Brum

Verpakkingsbureau Brum Design heeft samen met bedrijf Spoony en twee andere ontwerpers een productverpakking ontworpen voor een gelijknamige biologische groentesoep voor kinderen.

Slechts 1% van de kinderen krijgt voldoende groente binnen. Phaedra Mensen, de bedenker van Spoony, wil kinderen op een speelse en makkelijke manier hun dagelijkse portie groenten laten eten. Spoony bestaat niet alleen uit een biologische groentesoep, maar heeft een spel erbij in de vorm van de verpakking. Brum Design is verantwoordelijk voor het emmertje waar de soep in zit. Deze emmer zit in een driehoekvormig, kartonnen omhulsel geklemd. Aan de buitenkant om het concept uit te leggen, aan de binnenkant voor het bordspel, met ruimte voor de dobbelsteen en de pionnen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen aangetrokken worden door een verpakking waarop een karakter staat dat hen blij aankijkt. Illustratrice Sylvia van Ommen tekende “Spoony”: een vrolijk figuurtje met wapperende oren. Ontwerper Rob Donders zorgde voor de uiteindelijke versie van de verpakking.

www.brumdesign.nl

 

Artikel delen