Stapelbare pot van Berry Global bespaart ruimte

Stapelbare pot van Berry Global bespaart ruimte

Tags: nieuws

Berry Global introduceert de Staka Jar. Deze nieuwe stapelbare pot bespaart ruimte in de winkelschappen en via e-commercekanalen, stelt de fabrikant.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Aarzel niet, klik hier en ontvang hét verpakkingsvakblad het eerste jaar met 30% korting!

Naast het besparen van schapruimte biedt de recyclebare pot productbescherming en herbruikbaarheid. Deze kenmerken versterken volgens verpakkingsproducent Berry Global het milieuprofiel.

Stapelbare Staka Jar


De stapelbare Staka Jar is een nieuwe verpakkingsoplossing van Berry Global.
De stapelbare Staka Jar is een nieuwe verpakkingsoplossing van Berry Global.

Het innovatieve ontwerp van de 500 ml Staka Jar bevat een 63 mm uitsparing in de basis waarin de bijbehorende 63 mm dop, als onderdeel van de complete verpakking en sluitingsoplossing, past. Hierdoor kunnen de potten gemakkelijk worden gestapeld en blijven ze stabiel.

Voor voedselproducenten en -verwerkers zorgt de brede opening van de pot voor eenvoudige afvulling. De meerlaagse constructie maakt ook warm afvullen mogelijk en biedt effectieve productbescherming voor een langere houdbaarheid die het minimaliseren van voedselverspilling ondersteunt.

John Richardson, general manager van de Berry Corby-faciliteit in Engeland: ‘Veel van onze klanten hebben ons benaderd om stapelbare potten te ontwikkelen voor allerlei soorten producten. Dit varieert van kruiden en sauzen voor onze voedselklanten tot smeermiddelen in de commerciële sector. We hebben er vertrouwen in dat er behoefte is aan dit ontwerp.’

Artikel delen