Van De Velde Packaging Group neemt De Dozenhal over

Van De Velde Packaging Group neemt De Dozenhal over

De Van De Velde Packaging Group heeft de De Dozenhal uit Ermelo overgenomen. De overname past in de ambitie van Van De Velde om uit te groeien tot een belangrijke speler in golfkarton. Fortaleza Capital heeft het bedrijf tijdens de overname geholpen als exclusieve corporate finance adviseur.

‘We zijn trots dat De Dozenhal is toegetreden tot Van De Velde Packaging Group’, zeggen Pieter en Petra de With, voormalige eigenaren van De Dozenhal. ‘De expertise en track record van De Dozenhal zal bijdragen aan het gezamenlijk verder uitbouwen van een sterke marktpositie in golfkartonnen verpakkingen. De internationale klantenportefeuille, schaalgrootte en ambities van Van De Velde Packaging Group geven De Dozenhal continuïteit op de lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de brede ervaring en expertise van de groep.’

Snelle levering kartonnen dozen

De Dozenhal, opgericht in 1978, handelt met haar dochterondernemingen Kartonsonline en Wijmakendozen.nl in gebruikte en nieuwe kartonnen dozen voor de B2B-markt. Het bedrijf staat voor snelle levering uit de grootste voorraad kartonnen dozen van Nederland tegen een scherpe prijs en heeft circa 2.500 verschillende maten en kwaliteiten dozen op voorraad. De logistiek wordt vrijwel volledig in eigen beheer uitgevoerd. De Dozenhal draagt ​​bij aan een circulaire economie door duurzaam in te kopen van gebruikte en overgebleven partijen nieuwe dozen.

Bedrukte dozen

Onder de handelsnamen Dozenlatenmaken.nl en Wijmakendozen.nl produceert het bedrijf nieuwe kartonnen dozen voor de B2B-markt in Leek (Nederland) en in Ermelo (Nederland). Dozen in elke batchgrootte, type, maat en kwaliteit worden geproduceerd en geleverd uit ingekochte golfplaten. Daarnaast kunnen de dozen bedrukt worden in kleur of in zwart.

De Dozenhal zal vanuit Ermelo en Leek haar klanten op de vertrouwde manier blijven bedienen en zich richten op de handel en productie van golfkartonnen verpakkingen. Deze sector is booming dankzij de sterke groei van e-commerce en de omschakeling van plastic verpakkingen naar kartonnen verpakkingen.

15 Van De Velde vestigingen

Van De Velde Packaging Group produceert vouwkartonnen verpakkingen, bekers en microflute verpakkingen, stickers, kaarten en catalogi, massief kartonnen verpakkingen, combipack verpakkingen en verpakkingsmachines. De groep heeft momenteel 15 vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Turkije en Italië. Naast bovengenoemde landen omvat de verkooporganisatie van de groep ook Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Van De Velde Packaging Group telt circa 1.250 medewerkers en door de overname van De Dozenhal komen daar nog eens 36 medewerkers bij.


De Van De Velde Packaging Group heeft de De Dozenhal uit Ermelo overgenomen. Fortaleza Capital heeft het bedrijf tijdens de overname geholpen als exclusieve corporate finance adviseur.

Artikel delen