Van Genechten Packaging investeert in koudfolie

Van Genechten Packaging investeert in koudfolie

Tags: nieuws

Van Genechten Packaging heeft een gloednieuwe offsetdrukcapaciteit die gebruik maakt van koudfolietechnologie op hun locatie in Angoulême, Frankrijk. De machine is geïnstalleerd en in gebruik genomen in samenwerking met Vinfoil en zal in april de eerste bestellingen produceren, terwijl er al meer projecten in de pijplijn zitten.

Koudfolietechnologie

Koudfolietechnologie biedt een kosteneffectieve, gemakkelijk te optimaliseren en efficiënte oplossing aan klanten van premiumverpakkingen, maar biedt ook substantiële voordelen op het gebied van duurzaamheid, zo meldt het bedrijf.

Slim gebruik van materiaal en ingebouwde recycleerbaarheid helpen de milieu-impact van de technologie aanzienlijk te verminderen. Ondertussen zorgt het proces zelf voor een vermindering van folieafval. De koudfoliepers biedt klanten schitterende, metallic accentkleuren, terwijl ze hun impact op het milieu verminderen: een win-winsituatie.

One-stop

De nieuwe machine zal de snelheid op de markt kunnen verbeteren door een proces in-house te brengen dat voorheen extern werd verzorgd. Jérôme Cahu, Plant Manager VG Angoulême zegt: ‘Mijn team en ik zijn erg trots dat deze extra mogelijkheid zo snel operationeel is. De investering van VGP begint vruchten af ​​te werpen met de vroege productie van de machine die al goed geboekt is en de extra capaciteit die het potentieel opent voor nieuwe klanten om te genieten van de innovatieve aanpak van het bedrijf. Dit innovatieve proces past perfect naast ons aanbod van hotfoil, metallisatie transfer en metallic inkten, wat betekent dat we de perfecte oplossing hebben voor elke marktbehoefte.’

Over Angoulême

De vestiging van VGP in Angoulême is gespecialiseerd in de productie van verpakkingen voor hoogwaardige producten, zoals premium spirits, en op maat gemaakte afwerkingstechnieken.

Artikel delen