Voorzittershamer wordt doorgegeven bij NRK Verpakkingen

Voorzittershamer wordt doorgegeven bij NRK Verpakkingen

Op de ledenvergadering van NRK Verpakkingen, de branchevereniging van de Nederlandse kunststof verpakkingsindustrie, heeft na 12 jaar Joan Hanegraaf, CEO van de Oerlemans Packaging Group, de voorzittershamer neergelegd en afscheid genomen als bestuurslid.


Joan Hanegraaf (l.) legt op 8 juni de voorzittershamer neer en neemt afscheid als bestuurslid; directeur Roger Loop (r.) bedankt hem voor zijn inzet.

Samenwerking

Hanegraaf werd bedankt voor zijn visie op ketensamenwerking en zijn daadkracht bij de verduurzaming van de sector. Bij zijn afscheid gaf hij nog als goede raad mee: ‘de verdere verduurzaming van de kunststof keten kan alleen via samenwerking bereikt worden.’

Rob Verhagen

Rob Verhagen, director sustainability bij de Oerlemans Packaging Group, neemt met veel enthousiasme de voorzittershamer over. Ondanks de bereikte resultaten, zijn er nog voldoende uitdagingen. Hij pakt deze nadrukkelijk op, waarbij hij ook uitkijkt naar de samenwerking met de directeur van NRK Verpakkingen, Roger Loop.

Circulaire keten

Aangestuurd door de leden en het bestuur, zullen beiden zich inzetten voor het verder circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Zij worden daarbij gesteund door de inzichten uit de recente rapporten van zowel CE Delft als Systemiq, welke aangeven dat uitdagingen als de CO2-reductie en het circulair maken van de samenleving nauw met elkaar samenhangen. De inzet van kunststoffen speelt hierbij een wezenlijke rol, en de innovatiekracht van de meer dan 120 lid bedrijven van NRK Verpakkingen helpen de transitie te versnellen.

Artikel delen