VPKT & Stichting Nedvang verder als Nedvang

VPKT & Stichting Nedvang verder als Nedvang

Verpakkingsketen b.v. (VPKT) en Stichting Nedvang, beide uitvoeringsorganisaties van het Afvalfonds Verpakkingen, vormen per 1 januari 2021 samen de nieuwe organisatie Nedvang b.v.

Ontwikkelingen recyclingketen

Beide organisaties werkten al nauw samen. De ontwikkelingen in de recyclingketen van verpakkingsafval en de rol van gemeenten daarin, hebben geleid tot het besluit om de verschillende taken die waren belegd bij Nedvang en VPKT te bundelen. Om de kunststofketen verder te verduurzamen en de recyclingdoelstellingen te behalen, moeten in alle schakels van de keten in samenhang acties worden ondernomen. Dit vraagt om een sterke ketenregisseur. Meer centrale sturing, stimulering, coördinatie en monitoring zijn daarbij speerpunten. Nedvang b.v. is klaar om deze taken goed in te vullen.

Functies

Bianca Lambrechts wordt per 1 maart 2021 algemeen directeur van Nedvang b.v. Marchel van de Grift is benoemd tot directeur Ketenmanagement binnen Nedvang b.v. en Tjaco Twigt gaat binnen het Afvalfonds Verpakkingen de nieuwe functie van director Business Development vervullen.

Artikel delen