Wikkelen ingewikkeld? Niet bij Panhuijsen

Wikkelen ingewikkeld? Niet bij Panhuijsen

Tags: nieuws

Met een palletwikkelmachine kun je snel een pallet voorzien van een beschermende laag folie. “Maar palletwikkelen is meer dan het buitensluiten van stof en vuil alleen,” aldus Michiel van Dijk van Panhuijsen Verpakkingen.


Michiel van Dijk, commercieel directeur Panhuijsen Verpakkingen

Verantwoord verpakken

“Écht palletwikkelen gaat over het verantwoord verpakken van je lading voor een veilig vervoer over weg. Zo worden ongelukken voorkomen en beperk je de kans op schade aan je goederen. Dat scheelt een heleboel ellende en een boze klant bovendien. Het spreekt denk ik voor zich dat het goedkoper, duurzamer én veiliger is wanneer een lading in één keer in de juiste conditie zijn plaats van bestemming bereikt.”

Richtlijnen EU

Investeren in het optimaal stabiliseren van lading en pallets is extra relevant door de vernieuwde richtlijnen die zijn opgesteld vanuit de EU. Deze regelgeving houdt onder andere in dat alle betrokkenen bij het transport van goederen, verantwoordelijk zijn voor de ladingzekering en dat inspecties langs de weg vanuit dat oogpunt kritischer zullen worden bekeken. “Palletladingen dienen daarom vormvast en stabiel te zijn omwikkeld,” vervolgt van Dijk. ‘Met een palletwikkelmachine uit ons assortiment is dat eenvoudig te regelen en volg je ons stappenplan dan is palletwikkelen verre van ingewikkeld.’

Los van het inspelen op deze strengere richtlijnen, zijn er nog allerlei redenen waarom het goed is te investeren in een goede palletwikkelmachine. “Je pallets zijn snel klaar voor transport en de wikkelfolie wordt altijd met dezelfde constante, perfect op spanning aangebracht,” legt Van Dijk uit. “Bovendien bespaar je jezelf de irritaties van beschadigde goederen en onnodig folie gebruik door het niet optimaal wikkelen, zoals die zich kunnen voordoen bij handmatig wikkelen.”Ga voor zekerheid

“Met een palletwikkelmachine van Panhuijsen kies je voor bedrijfszekerheid,” vervolgt Van Dijk. “Bij ons staat de beschikbaarheid én functionaliteit van de machines namelijk boven alles. We vinden het belangrijk dat we onze producten conform afspraak kunnen leveren en dat ze probleemloos werken met zo min mogelijk last van storingen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een assortiment opgebouwd wat aan deze eisen voldoet. Onze machines zijn in tegenstelling tot vele anderen opgebouwd uit standaard (Europese) componenten. In de praktijk betekent dit dat wanneer een onderdeel dient te worden vervangen, dit component makkelijk en snel verkrijgbaar is. Hierdoor is de machine snel weer operationeel ipv dat de storing resulteert in een nog grotere schadepost. Mocht er toch iets aan de hand zijn dan bieden wij een uitstekende en vergaande service voor onze klanten in heel Nederland,” sluit Van Dijk af.

Meer weten over palletstabilisatie?

Panhuijsen heeft een stappenplan ontwikkeld waarin zij het belang van palletstabilisatie toelichten. Download hier het stappenplan, of schakel Panhuijsen direct in om een adviesplan op maat voor het wikkelen van jóuw pallets op te laten stellen.

Bron: Panhuijsen verpakkingen

Artikel delen