Oprichter machineproducent Gerhard Schubert is overleden

Gerhard Schubert, de oprichter en aandeelhouder Schubert, fabrikant van verpakkingsmachines, is op 4 juli 2023 overleden.

Oprichter machineproducent Gerhard Schubert is overleden

Gerhard Schubert, de oprichter en aandeelhouder Schubert, fabrikant van verpakkingsmachines, is op 4 juli 2023 op 84-jarige leeftijd vredig overleden in Crailsheim. ‘Met zijn overlijden heeft de verpakkingsindustrie een bepalende figuur verloren en een buitengewone persoonlijkheid’, aldus het bedrijf.

In 1966 richtte hij Gerhard Schubert GmbH op, een innovatief en succesvol bedrijf in de internationale productie van verpakkingsmachines. ‘Tot op de dag van vandaag blijven zijn visionaire ideeën over een modulaire robotondersteunde bovenlader verpakkingsmachine de moderne verpakkingstechnologie over de hele wereld beïnvloeden’, aldus Schubert GmbH. Hij legde in 1953 de basis voor het bedrijf met een opleiding tot monteur. Daarna deed hij enkele jaren ervaring op als constructief ingenieur bij de firma's Strunck en Kugler, voordat hij in 1964 zijn eigen ingenieurs- en ontwerpbureau oprichtte.

 

Pioniersgeest

Slechts twee jaar later werd Gerhard Schubert GmbH opgericht in Crailsheim. Met zijn pioniersgeest en ondernemende durf bouwde Gerhard Schubert het kleine bedrijf in een periode van decennia uit tot een internationale groep van bedrijven. Hij bleef altijd nuchter en sterk verbonden met de regio rond zijn geboorteplaats Crailsheim. Naast zijn twee zonen Ralf en Gerald Schubert werkt nu de volgende generatie kleinkinderen in het bedrijf.

 

“De beste verpakkingsmachines ter wereld”

‘Het heengaan van Gerhard Schubert is een groot verlies’, meldt het bedrijf. ‘Maar op zijn levensreis heeft hij sporen nagelaten die veel verder zullen reiken dan zijn tijd bij ons. Hij omschreef zichzelf ooit heel treffend: “Ja, ik ben een visionair. Een ontwerper moet visie hebben.” En deze visie – om “de beste verpakkingsmachines ter wereld” te bouwen – is er een die hij met vlag en wimpel tot leven heeft gebracht.’

02_Gerhard_Schubert_web

 

 

Artikel delen