Rovema neemt Prins en inno-tech over

Rovema neemt Prins en inno-tech over

Met de acquisities van inno-tech en Prins Verpakkingstechniek + Engineering (afgekort: Prins) op 1 maart versterkt Rovema haar expertise in rvs-machines en in nieuwe toepassingen. Door deze overname spreekt Rovema ook nieuwe klantgroepen aan. Bovendien haalt de Duitse machinebouwer niet alleen goed opgeleide specialisten in huis, maar ook extra productieruimte in de directe omgeving van de hoofdproductielocatie in Fernwald. Alle medewerkers op de locaties in Reiskirchen (DE) en Veenendaal (NL) worden opgenomen in de Rovema-groep.

Aanvulling op portfolio

inno-tech, gevestigd in Reiskirchen, Duitsland, is gespecialiseerd in verticale verpakkingsmachines uitgevoerd in roestvrij staal voor de voedingsmiddelenindustrie c.q. technische toepassingen, met Europa als de belangrijkste markt op dit moment.

De speciale focus op diepvriesproducten en de productie van grote verpakkingen, b.v. voor kruiden en dierenvoeding, maakt inno-tech een geschikte aanvulling op het Rovema productportfolio. In nauwe samenwerking met de ervaren directeur van inno-tech Sebastian Klein zullen deze sterkte punten ook verder worden uitgebouwd in het Rovema netwerk.

‘Geweldige kans’

‘De overname door Rovema en de daarbij behorende toetreding tot de Haniel Group is een geweldige kans voor inno-tech om internationaal verder te groeien en biedt ons meer zekerheid voor de toekomst en zeker nog meer voor de lange termijn,’ zegt Klein

De productieruimte in Reiskirchen zal specifiek worden gebruikt voor de fabricage en montage van machines in roestvrij staal. Dit maakt een optimalisatie van productietechnieken in de directe omgeving van het hoofdkantoor van Rovema in Fernwald mogelijk.

Overname Prins

Met de overname van Prins door Rovema Benelux bereikt Rovema volledige marktpenetratie in dit afzetgebied. Onder leiding van Benelux Managing Director Christel Geerts zal de kernactiviteit worden aangevuld met een speciale focus op verkoop- en servicecompetentie. Ook is duurzame competentie cruciaal voor zakelijk succes op de lange termijn.

Voor fabrikanten van verpakkingsmachines biedt de toegenomen interesse van de consument in duurzame verpakkingsoplossingen grote mogelijkheden voor differentiatie. Compleet nieuwe verpakkingsconcepten en de ontwikkeling van nieuwe marktsegmenten zijn mogelijk. Verticale verpakkingen bieden een verscheidenheid aan manieren om middelen te besparen, zoals verpakkingsmaterialen.

Rovema-directeur Jens Torkel: ‘Sustainable voedselverpakkingen hangen in grote mate af van de competentie van medewerkers. Kansen moeten tijdig worden herkend en technisch geïmplementeerd. Daarom kijken we ernaar uit om onze competenties te combineren met inno-tech en Prins om zo ons netwerk verder uit te bouwen. Met inno-tech en Prins kunnen we onze verkoop- en servicecompetentie verder versterken.’


Rovema
Vorig jaar nam Rovema Benelux DL Packaging al over. Links Leo van der Vorm (DL) en rechts Rovema Benelux directeur Christel Geerts

Artikel delen