Advertorial

Schiphorst: Verantwoord kunststof bakken toepassen

Schiphorst-kunststof-krat

Schiphorst: Verantwoord kunststof bakken toepassen

Kunststof biedt veel voordelen, stelt Schiphorst Transport- en Opslagtechniek. Het is hygiënisch, vormvast en kent een lange levensduur. Dat maakt kunststof bij uitstek geschikt voor duurzame toepassingen. Producenten van kunststof producten nemen hierin verantwoordelijkheid en innoveren continu om het gebruik en hergebruik van kunststof zo efficiënt mogelijk toe te passen.

Bevoorrading geautomatiseerde magazijnen

De bevoorrading van een geautomatiseerd magazijn is hier een voorbeeld van. Geautomatiseerde magazijnen bieden oplossingen voor verschillende problemen waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Geavanceerde systemen werken met robots die de bestelde goederen verzamelen. Hierdoor is er minder personeel nodig en kunnen er veel goederen worden opgeslagen op een relatief klein oppervlak.

Vormgeving kunststof bak

Voor het bevoorraden van een geautomatiseerd magazijn worden kunststof opslagbakken gebruikt. Kunststof bakken zijn licht, handzaam en maat- en vormvast. Dankzij de productiemethode (spuitgieten) kan de vormgeving van de kunststof bak optimaal afgestemd worden op de eisen van het geautomatiseerde magazijn. Denk hierbij aan functionele aangrijppunten voor de robots, de juiste indeling voor de goederen die in de bakken komen te liggen en aan een passende bodem die geschikt is voor verplaatsing over rollenbanen en transportbanden.

'Door maatwerk toe te passen kan er per klantsituatie het meest duurzame resultaat worden behaald'

Schiphorst ontwikkelt duurzame kunststof bakken

Recentelijk ontwikkelde en produceerde Schiphorst Transport- en Opslagtechniek 241.000 kunststof opslagbakken voor het vernieuwde distributiecentrum van DSV Venlo. In dit distributiecentrum liggen schoenen opgeslagen van het merk New Balance die van daaruit hun weg vinden naar de gehele EMEA. 

Volledige stabiliteit

Voor dit project heeft Schiphorst gebruik gemaakt van een unieke compound met hoogwaardig gerecycled polypropeen. De bakken zijn voorzien van kenmerkende ribstructuren, waardoor ze bij een relatief laag eigen gewicht volledige stabiliteit bieden. Het unieke design, gecombineerd met de hoogwaardige compound, resulteert in een degelijke stootvaste kunststof bak die probleemloos jarenlang in het geautomatiseerde magazijn kan rouleren. 

Duurzame logistieke oplossingen

Eenmaal toch aan het einde van hun levensduur gekomen, kunnen de bakken in hun geheel worden vermalen en wordt al het materiaal hergebruikt voor de productie van nieuwe ladingdragers. ‘We merken dat er steeds meer behoefte is aan duurzame logistieke oplossingen’, aldus Hans van Noesel, sales manager Benelux bij Schiphorst. ‘Wij voorzien in die behoefte middels de productie van duurzame kunststof ladingdragers en met een unieke recyclingservice. Door maatwerk toe te passen kan er per klantsituatie het meest duurzame resultaat worden behaald.’

Artikel delen