Smurfit Kappa richt Duales System op

Smurfit Kappa richt Duales System op

Tags: nieuws

Golfkartonproducent Smurfit Kappa heeft "Recycling Dual GmbH" opgericht. Hiermee is zij vanaf 2021 het enige verpakkingsbedrijf in Duitsland dat de volledige supply chain van papieren en kartonnen verpakkingen afdekt.

De huidige duale systemen zouden voor 2021 de prijs van de nieuw aanbestede inzamelcontracten voor verpakkingen in de gemeenten tot 30 procent verhogen. De prijzen voor papieren verpakkingen kunnen zelfs verdubbelen. De industrie en de handel zouden daarom vanaf januari moeten rekenen op aanzienlijk hogere licentieprijzen voor verpakkingen van consumptiegoederen. Dit kan ook gevolgen hebben voor de eindgebruiker. Golfkartonproducent Smurfit Kappa heeft hierop geanticipeerd en Recycling Dual GmbH opgericht.

Aanbod

Smurfit Kappa biedt met deze uitbreiding haar klanten de mogelijkheid om verpakkingen te optimaliseren en licentiekosten tijdens het ontwikkelingsproces te verminderen. Het bedrijf kan immers met haar bestaande logistieke netwerken lagere licentiekosten bieden en zo aantrekkelijke totaaloplossingen uit één hand bieden. Zo krijgen klanten een “allround zorgeloos pakket” aangeboden die tevens het  administratieve werk wegneemt. Op deze manier profiteren alle klanten, ongeacht hun grootte, van het nieuwe aanbod.
Smurfit Kappa is ook van plan om deze oplossing te integreren in haar online shop, de nieuwe Smurfit Kappa eShop. In de toekomst zullen klanten hun verkoopverpakkingen in licentie kunnen geven tijdens het online winkelen, waardoor extra werk wordt vermeden.

Artikel delen