Smurfit Kappa en WestRock: mega bedrijf in de maak

Smurfit Kappa is in gesprek om te fuseren met de Amerikaanse concurrent WestRock.

Smurfit Kappa en WestRock: mega bedrijf in de maak

Smurfit Kappa is in gesprek om te fuseren met de Amerikaanse concurrent WestRock. Door een fusie van twee van 's werelds grootste papier- en verpakkingsfabrikanten ontstaat er een reus op de markt.

De gefuseerde entiteit zal Smurfit WestRock heten en zal gevestigd zijn in Ierland met het wereldwijde hoofdkantoor in Dublin, aldus Smurfit in een door Reuters geciteerde verklaring. Het zou genoteerd worden aan de New York Stock Exchange.
Smurfit, actief in 22 Europese landen en 13 in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika, is Europa's grootste papier- en verpakkingsproducent. WestRock is het op een na grootste verpakkingsbedrijf in de Verenigde Staten.

Omzet in Smurfit en Westrock

Tegen de huidige marktprijzen zou de gecombineerde marktkapitalisatie van de twee bedrijven ongeveer $19 miljard bedragen. Ze hadden in de twaalf maanden tot eind juni een gecombineerde omzet van $34 miljard behaald.

Smurfit Kappa zegt dat de gecombineerde entiteit, die ongeveer 100.000 werknemers zou hebben, tegen het einde van het eerste jaar na het sluiten van de deal een kostenbesparing vóór belastingen van meer dan $400 miljoen op jaarbasis zou kunnen realiseren. De fusie zou eenmalige kosten van ongeveer $ 235 miljoen vergen.

 

Complementaire portfolio's

De deal zou ‘complementaire portfolio's bieden met een unieke productdiversiteit en innovatieve duurzaamheidsmogelijkheden, met breedte en diepte van hernieuwbare, recycleerbare en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen’, aldus de verklaring van Smurfit.

 

Groei in e-commerce

Smurfit Kappa kende een enorme vraag naar verpakkingsgoederen en e-commerce tijdens de covid-19-pandemie, maar kreeg te maken met een tegenslag toen de economieën weer opengingen en producenten de verpakkingsvoorraden begonnen af ​​te bouwen.

WestRock overtrof de verwachtingen van Wall Street voor de winst in het derde kwartaal en zei dat het gefocust bleef op het stroomlijnen van zijn portefeuille en het verder verlagen van de kosten.

Artikel delen