Smurfit Kappa lijft Spaanse liner bag-fabriek in

Smurfit Kappa heeft Spaanse verpakkingsfabriek Pusa Pack overgenomen

Smurfit Kappa lijft Spaanse liner bag-fabriek in

Smurfit Kappa heeft een contract getekend voor de overname van Pusa Pack. Deze Spaanse bag-in-box verpakkingsfabriek staat in Onda, in de regio Valencia.

Pusa Pack is gespecialiseerd in de productie van flexibele zakken met een capaciteit van 200 tot 1.500 liter. De zakken worden gebruikt voor de opslag en het transport van bulkvoedsel, cosmetica, farmaceutische en andere vloeibare en semi-vloeibare producten. Pusa Pack zal worden geïntegreerd in de Bag-in-Box-activiteiten van Smurfit Kappa in Spanje.

SK_PusaPack.3

Voorbeeld van een bag-in-box verpakking van Smurfit Kappa.

‘Heavy-duty verpakkingen evolueren naar meer milieuvriendelijke oplossingen

Golfkartonnen verpakkingsoplossingen

In een reactie op de Pusa Pack-overname zei Thierry Minaud, ceo van Smurfit Kappa Bag-in-Box: ‘Heavy-duty verpakkingen evolueren naar meer milieuvriendelijke oplossingen. We zien steeds vaker de trend dat bedrijven afstappen van plastic of rvs intermediate bulk containers (IBC) ten gunste van veel duurzamere golfkartonnen oplossingen die een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk hebben.’

‘Het is volkomen logisch, als we een Smurfit Kappa IBC gemaakt van volledig recyclebaar, biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar golfkarton vergelijken met een harde plastic container, we een vermindering zien van 87% in plasticgewicht, aanzienlijke optimalisatie van de toeleveringsketen, eliminatie van reinigingsvereisten en verlenging van de houdbaarheid voor het product wanneer aseptische vultechnologie wordt toegepast’, aldus Minaud.

SmurfitKappa_PusaPack
Pusa Pack in Onda, Spanje, is sinds kort onderdeel van Smurfit Kappa.
Artikel delen