Tesa: ‘Duurzamere verpakkingstapes hebben meerdere voordelen’

Tesa: ‘Duurzamere verpakkingstapes hebben meerdere voordelen’

Tesa: ‘Duurzamere verpakkingstapes hebben meerdere voordelen’

Over de hele wereld zijn eindklanten op zoek naar duurzamere oplossingen en zij verlangen dat industriële fabrikanten hun aandacht hierop richten. Aldus tesa.

In de wereld van de logistiek zijn verpakkingsoplossingen een belangrijke factor voor meer duurzaamheid. Zelfklevende tape is misschien niet het eerste waar aan wordt gedacht om verpakkingen duurzamer te maken. Maar het is noodzakelijk voor het sluiten en beveiligen van de verpakking, voor bescherming tijdens vervoer en het kan deel uitmaken van een duurzamere verpakkingsoplossing.

Het is logisch om voor een duurzamere verpakkingstape te kiezen. Zelfklevende tape wordt gebruikt in een groot aantal industrieën, waaronder de automotive industrie, machinebouw, verpakkingsindustrie en levensmiddelen en dranken. Het overstappen op een duurzamere optie kan dus een grote impact hebben. Duurzamere zelfklevende tape kan ook bijdragen aan een positieve indruk van een bedrijf bij de eindgebruikers. Het is namelijk een zichtbaar onderdeel van de verpakking.

tesa_adv_wk43_23.2

Meer duurzame marktkansen voor distributeurs

Sommige industriële handelsdistributeurs blijven echter onzeker of zijn niet op de hoogte van de voordelen van duurzamere producten. Daarnaast heeft niet iedereen de tijd om tot in de details de beste oplossingen op de markt te analyseren.

Bij het kiezen van een leverancier voor duurzamere oplossingen zouden klanten naar de hele toeleveringsketen moeten kijken. Bij tesa hebben ze dit ingezien, net als het feit dat duurzamere zelfklevende tapes een klein maar belangrijk onderdeel kunnen zijn van een duurzamere toekomst.

tesa heeft een assortiment hoogwaardige verpakkingstapes op folie- en papierbasis ontwikkeld met een duurzame inhoud. Met deze tapes kunnen distributeurs aan de vraag uit de markt voldoen en eindklanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Bijdragen aan duurzaamheid

Producten van biobased materialen of gerecyclede inhoud ondersteunen de vermindering van emissies en helpen bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. tesa zet zich in voor duurzame groei en als onderdeel daarvan heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om de duurzaamheid van haar producten aanzienlijk te vergroten. Daar wordt dagelijks aan gewerkt. Een aparte doelstelling is het streven om de indirecte emissies in de toeleveringsketen (Scope 3) in 2030 met ten minste 20% te hebben verminderd ten opzichte van de referentiecijfers van 2018.

Levenslange kwaliteit

tesa weet dat alle tapes betrouwbaar moeten zijn en dat er scepsis kan ontstaan bij het gebruik van duurzamere opties. Dankzij het uitgebreide testprogramma en de hoge normen voor productontwikkeling is de tapeproducent er echter van overtuigd dat er qua prestaties en functie geen verschil is tussen een duurzamere en een traditionele tape van tesa.+

tesa_adv_wk43_23.1

 

Informatie

Meer informatie over het assortiment duurzamere verpakkingstapes van tesa is hier te vinden.
Artikel delen