TPS levert veiligheid door design: Aseptische Linerzakken

TPS Rental Systems levert aseptische linerzakken voor de voedingsmiddelenindustrie.

TPS levert veiligheid door design: Aseptische Linerzakken

Voor de voedselproducerende industrie zijn voedselveiligheid en duurzaamheid belangrijke thema’s. Producenten staan voor de toenemende uitdaging om aan de steeds strenger wordende veiligheidsvoorschriften te voldoen. De op maat gemaakte aseptische linerzakken van TPS Rental Systems bieden uitkomst.

Aseptische afvulling met speciale linerzakken

Tijdens het afvullen van gevoelige producten, zoals zuivel, vloeibaar ei en vruchtensappen, bestaat er altijd het risico van productbesmetting door aanwezige micro-organismen. Een belangrijke en beproefde manier om dit tegen te gaan, is het toepassen van een aseptische afvulling. Hierbij worden kritieke onderdelen van de verpakking, die tijdens het afvullen in contact komen met het product, tijdens het afvulproces machinaal gedesinfecteerd. Een aseptische afvulling stelt daarom andere eisen aan het ontwerp en de kwaliteit van de te gebruiken linerzakken dan een normale afvulling. TPS heeft jarenlange ervaring op dit gebied en ontwikkelt, ontwerpt en produceert dan ook linerzakken die veel verder gaan dan de standaardformaten en types: Aseptische Linerzakken.

Aseptic Cube Liner

 

De voordelen van TPS Aseptische Linerzakken

Werken met TPS Aseptische Linerzakken biedt de volgende mogelijkheden én voordelen:

  • Klantspecifieke oplossingen: TPS doet de ontwikkeling van de linerzakken geheel in eigen beheer en kan daardoor verschillende types linerzakken leveren. Deze worden specifiek voor de klant ontworpen. Hierbij kunt u denken aan Trunkliners of Cubeliners. Doordat de linerzakken op maat worden gemaakt, zijn deze altijd perfect passend voor het gebruik met de eigen afvulmachine.
  • Grote verscheidenheid aan aseptische vulventielen: TPS biedt hittebestendige 1” vulventielen die in elke gangbare aseptische vulmachine kunnen worden gebruikt. Ook bevat het assortiment van TPS aseptische 2” uitloopventielen, waarlangs de linerzak via de bodem aseptisch kan worden afgevuld. Het gebruik van deze ventielen verbetert de steriliteit en de houdbaarheid van het product.
  • Gammabestraling van linerzakken: Linerzakken kunnen desgewenst volledig met gammastralen worden behandeld. Hierdoor wordt de binnenkant van de linerzak eveneens gesteriliseerd én worden de voedselveiligheid en een langere houdbaarheid gegarandeerd. 
TPS: Aseptic Bottom Fill TPS: Aseptic Fill Spout

Uiteraard heeft TPS ook de geschikte vouwbare IBC-containers waarin de aseptische linerzakken kunnen worden afgevuld, én de benodigde certificaten, zoals BRCGS, die vereist zijn voor toepassingen in de voedselproducerende industrie.

Aseptic Trunk Liner

 

Meer weten over TPS’ producten en diensten?

TPS heeft als missie om de logistiek van de supply chain zo ‘eenvoudig als IBC te maken’. U kunt dan ook van TPS hoogwaardige producten en diensten verwachten én tastbare, financiële voordelen voor uw bedrijf. Wilt u alles weten over de eenvoudige bediening en opbouw van de containers (uitvoerbaar door slechts 1 persoon) en alle andere voordelen? Kijk dan op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (6) 14 595 205. We vertellen u graag hoe onze containers zullen bijdragen aan uw succes!
Artikel delen