Van de Velde Packaging wint Innovatie NL Packaging Award 2023

Van de Velde Packaging wint Innovatie NL Packaging Award 2023

Van de Velde Packaging wint Innovatie NL Packaging Award 2023

De verpakking van Fries in the Skies is de winnaar in de categorie innovatie bij de NL Packaging Awards 2023. Van de Velde Packaging Remmert Dekker is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit winnende concept. 

De combinatie van een speciale patat, met karton en een innovatief verpakkingsontwerp, maakt het mogelijk om op grote hoogte in vliegtuigen een krokant patatje te serveren. De jury was het erover eens: ‘De porties kunnen in de verpakking geserveerd worden. Hiermee wordt een groot probleem opgelost. Friet die niet uit de frituur komt en niet met professionele apparatuur verwarmd kan worden, is vaak slap. Het patroon in de verpakking zorgt voor een goede doorstroming van hete lucht, waardoor de buitenkant van de friet krokant wordt. Technisch is de verpakking ook mooi uitgevoerd; het stanswerk is een technisch hoogstandje.’

 

Bakje met slimme bodem

De uitdaging voor de verpakking was het om genoeg ventilatie creëren in een vouwkarton verpakking om bereiding in een hete luchtoven mogelijk te maken. Uiteindelijk is de oplossing gevonden in een  bakje met een slimme bodem en openingen aan alle zijden. Door samenwerking van alle partners in de keten en het delen van kennis was het mogelijk om tot dit prijswinnende ontwerp te komen.

 

VdVelde.1_adv_wk30_23

 

Erkenning

Van de Velde Packaging Remmert Dekker is trots op de mooie erkenning voor de verpakking en feliciteert haar partners Fries in the Skies, Fries & Writers, Moos de Winter en IPP Packaging Materials met dit mooie succes. 
Artikel delen